Onze Winter in Antwerpen, in 12 foto’s.

ervaring Kerstmarkt Antwerpen 2017 2018

Onze Winter in Antwerpen, in 12 foto’s.

Wie me op Instagram volgt, kon er niet naast kijken: het afgelopen weekend spendeerde ik met Matthijs in het wondermooie Antwerpen. Een heerlijk weekendje genieten van elkaar, zonder kinderen. We genoten er van de vele aspecten die een winter in Antwerpen te bieden heeft. Kijk je even mee?

De Kerstmarkt

Het stond met stip op nummer 1 op onze to do-list: De Antwerpse Kerstmarkt! Verspreid over de ruime Antwerpse stadspleinen vind je tal van gezellige houten chalets met standhouders van over de hele wereld. Op het Groenplein kan je schaatsen, terwijl je op het Steenplein vanop het reuzenrad een fantastisch uitzicht over Antwerpen en de Schelde krijgt. Ben je op zoek naar een origineel kerstcadeau? Ik garandeer je dat de Kerstmarkt in Antwerpen je niet zal teleurstellen!
Kerstmarkt Antwerpen, Cottonballs samenstellen

Kerstmarkt Antwerpen, assortiment

Reuzenrad steenplein kerstmarkt Antwerpen

Eat & Drink

Mercado

Ne mens moet eten en drinken, dat weten we allemaal. Wanneer je zo’n weekendje in Antwerpen spendeert heb je keuze zat om in een erg fijn kader van een glas of maaltijd te genieten. Vlak naast de ijspiste vind je de Mercado. Vroeger deed de gigantische ruimte dienst als postgebouw, maar sinds vorig jaar is er een hippe foodmarket ondergebracht. Je kan er terecht bij 14 verschillende eetstandjes, alsook een centrale bar die voor jou de lekkerste drankjes op tafel tovert.

Super Mercado Antwerpen

Brasserie HOBS

Het was een tip van Visit Antwerpen zelf: “Ga dineren bij Brasserie HOBS“, en dat deden we met veel plezier. Brasserie HOBS bevindt zich vlak naast de schaatspiste op het Groenplein. Met andere woorden: wie er tijdens de Kerstmarkt wilt ontbijten, lunchen of dineren, raad ik ten zeerste aan op voorhand te reserveren! Oja, de wok met scampi’s was fantastisch lekker!

2017_1209_08282300-01

Local Store 2000

Wie wilt ontsnappen aan de drukte: begeef u naar Local Store 2000! Verscholen in één van de wondermooie steegjes die Antwerpen telt. Je vind er (h)eerlijke producten van kleine producenten van over de hele wereld. Om ter plaatste te nuttigen, of aan te kopen en thuis uit te proberen. Ook het nostalgisch mooie interieur van Local Store 2000 is al een reden om je naar de Everdijstraat in Antwerpen te begeven.

Local Store Antwerpen 2000 lokale producten brasserie

2017_1210_01522800-01

Blijf ne nacht

Laten we wel wezen, Antwerpen heb je niet op één dag gedaan. Dus kies een goed hotel, en blijf een nachtje. Meer zelfs: wil je van Antwerpen in al zijn glorie (en dan vooral het shoppen) genieten, boek dan maar meteen drie nachten. Dat shoppen brengt me trouwens naadloos tot mijn volgende puntje: laat die Meir en zijn ketens links liggen. De echte mooie winkeltjes met een origineel en uniek assortiment, die vind je in de kleine steegjes rondom.

2017_1209_22220800-01

Winter in Antwerpen

Philip's Biscuits Winter in Antwerpen


 Like what you read?
Volg me 
Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


12 Comments

    • De Antwerpse Kerstmarkt is echt de moeite. Doordat de verschillende attracties en verkoopstandjes verspreid zijn over meerdere stadspleinen heb je ruimte :). Terwijl ik bij andere Kerstmarkten het erg benauwd krijg door de drukte, viel dat in Antwerpen verbazend goed mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.