Yoghurtcake met aalbessen

yoghurtcake met aalbessen of jeneverbessen. Fruitige cake ideaal voor kinderen

yoghurtcake met aalbessen of jeneverbessen. Fruitige cake ideaal voor kinderen

Heerlijke yoghurtcake met aalbessen

Woops! Ik besef plots hoe lang het geleden is dat er nog eens een receptje met jullie gedeeld werd. Om het goed te maken voorzie ik jullie vandaag van een toppertje. Een heerlijke yoghurtcake met aalbessen. In principe kan je kiezen welke fruitsoort je in je yoghurtcake draait. De klassieker is met blauwe bes, maar je kan bijvoorbeeld ook voor appel of frambozen kiezen.

Zelf had ik een goed gevuld bakje met aalbessen in mijn koelkast staan, dus ik koos ervoor om de rode jeneverbessen in het beslag te mengen. Het resultaat is een luchtige cake met een erg smeuïge textuur. Ideaal als je (zoals ik) niet van droge cake houdt. Zeker het proberen waard!

yoghurtcake met aalbessen of jeneverbessen. Fruitige cake ideaal voor kinderen

Men neme:

  • 250 g aalbessen
  • 4 eieren
  • 250 g natuuryoghurt
  • 250 g bloem
  • 250 g melkerijboter
  • 180 g kristalsuiker

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter (Dit mag je gerust in de microgolf doen. +/- 30sec.)
  3. Meng de suiker en eieren.
  4. Voeg de bloem en de gesmolten boter toe bij het eierenmengsel.
  5. Als laatste voeg je de yoghurt en aalbassen toe
  6. Voorzie je cakevorm van bakpapier en giet vervolgens je deeg in de cakevorm
  7. Bak je yoghurtcake 30min op 180°C
  8. Laat afkoelen

yoghurtcake met aalbessen of jeneverbessen. Fruitige cake ideaal voor kinderen

 


Dit vinden Jules & Alixe ook lekker:



7 Comments

  1. Wat een prachtige zonnige cake! Ik heb diepgevroren blauwe bessen liggen, zou het daarmee ook zo mooi gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.