Zwangere buiken & proporties. Een gevoelige kwestie!

zwangere buik 38 weken in verwachting van zoontje

Zwangere vrouwen kunnen al eens een potje zagen. Blame it on the hormones honey, maar heus niet iedereen die een opmerking geeft over je buik, probeert je daarmee te kwetsen.

Maak geen opmerking over de buik.

Het is heden ten dage niet altijd gemakkelijk om een zwangere vrouw te plezieren. Nee, iemand vertellen dat ze een ‘ferme buik’ heeft, is tegenwoordig geen compliment meer. Hoe goedbedoeld die constatatie ook mag zijn, hou.je.mond, geloof me. Die grote buik is voor veel zwangere vrouwen synoniem voor ‘dik vet zwijn’, zo blijkt. Terwijl ik best fier was op mijn gigantische buik, zijn veel lotgenoten minder enthousiast over hun ronde vormen. Dat diezelfde vrouwen wekelijks een foto op Facebook plaatsen, waar niets minder dan de grootte van hun buik geaccentueerd wordt, doet niet terzake.

De buik van een zwangere noem je dus best niet groot. Of klein. Ook opmerkingen over de hoogte of laagte van een zwangere buik hou je best voor jezelf.

En wie ben jij, mens?

Ik ben Ester, moeder van twee kinderen, aangenaam. Ik ben een kleinzerig type en kan best moeilijk met kritiek omgaan. Noem me naïef, maar iemand mijn buik groot tot zelfs ‘gigantisch’ noemde, kon het me niet raken.

Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam ik 17kg bij. Zeventien. Ik beviel uiteindelijk 2 weken te vroeg van een zoon die 53cm meette. ‘Een kloek ventje’, werd me verteld. Die zeventien kilogram die ik bijkwam, was ik 2 dagen na de bevalling weer kwijt. Puur cijfermatig zat ik na amper een week onder(!) het startgewicht waarmee ik de zwangerschap gestart ben. Die blubberbuik had wat meer tijd nodig om weg te trekken, maar dat terzijde.

There’s a truth in every ‘just kidding’.

Laten we wel wezen, lieve dames. We zijn nogal snel op onze zere teentjes getrapt. Elke opmerking, hoe klein, banaal of onschuldig die ook mag zijn, heeft (volgens ons) een nare bijbedoeling. Want de intonatie waarmee de buurvrouw naar de buik verwees, was overduidelijk denigrerend.

90% van de keren zit het tussen de oren. 10% van de vrouwen die dan toch opgescheept zitten met een gemene stief- of schoonmoeder, laat u niet kennen. Trek het jullie niet aan, da’s niet goed voor de baby! Je wordt binnenkort moeder, time to grow up, wind u niet op in dit soort spelletjes.

Voila. ’t Is eruit.


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.