Koken met kinderen: chocolademelk en koekjes

De warme zomerdagen hebben ondertussen plaats gemaakt voor guur herfstweer. Mijn voornemen deze winter? De kinderen zoveel mogelijk bezig houden zodat onze televisie geen overuren hoeft te draaien. Ik denk dan bijvoorbeeld aan een leuke boswandeling, samen huishoudelijke taakjes doen,  een middag kokkerellen, appels plukken op een oogstfeest, gaan zwemmen,  …  .

Warme chocolademelk met zelfgebakken koekjes

Jules ontving onlangs van De Kinderkookshop een heuse bakkoffer en doet momenteel niets liever dan in zijn keukentje spelen. Natuurlijk is het veel fijner als hij écht mag helpen in de ‘grote’ keuken. Hoe gezellig het ook lijkt op foto, koken met kinderen is niet altijd even gemakkelijk. Kies daarom een simpel en snel recept zoals koekjes bakken of chocolademelk maken, of zoals wij vandaag, de lekkere combo! Negeer de knoeiboel en laat de kinderen ontdekken. De kinderkookshop heeft een heleboel fijne producten en leuke recepten om je kinderen te betrekken in het kookgebeuren

koken met kinderen met handige peuterrecepten. Zelf koekjes en chocolademelk maken

koken met kinderen met handige peuterrecepten. Zelf koekjes en chocolademelk maken

koken met kinderen met handige peuterrecepten. Zelf koekjes en chocolademelk maken

Men neme voor de chocolademelk:

  • Melk
  • Pure Chocolade

Men neme voor de koekjes:

  • 2 Eieren
  • 300gr bloem
  • 150gr suiker
  • 150gr boter
  • 1 zakje vanille suiker
  • Snuifje fleur de sel

Bereidingswijze:

We starten met de koekjes zodat deze alvast de oven in kunnen. Hierna hebben we nog ruim de tijd om de chocolademelk te bereiden.

  1. Zeef de bloem en doe deze in een mengkom
  2. Maak een kuiltje in de bloem en breek hierin 1 ei + 1 eidooier
  3. Warm de boter 10-tal seconden op in de microgolf, zodat deze zacht (niet lopend!) en werkbaar wordt.
  4. Voeg de suiker,vanillesuiker en zachte boter toe. Wie wenst kan ook een snuifje zout of fleur de sel toevoegen.
  5. Kneed alles tot je een stevig deeg bekomt
  6. Vorm een bol van je deeg, wikkel deze in plastic folie en laat een uurtje rusten in de koelkast
  7. Bestrooi je werkplaats, de deegrol en je deeg met bloem
  8. Rol het deeg dun (3à4mm) uit met een deegroller en steek er vormpjes uit
  9. Plaats de koekjes op een bakmatje en bak deze +/- een halfuurtje op 180° C
  10. Laat afkoelen

Wanneer de koekjes in de oven zitten, kan je starten met de chocolademelk. Dit doe je erg simpel door de gewenste hoeveelheid melk op te warmen (niet koken!) in een steelpannetje, wanneer de melk warm is, smelt je er de gewenste hoeveelheid chocolade in. Reken 50gram chocolade per 500ml melk



3 Comments

  1. Owww, heerlijk ruikt dat koekjes!
    Wij hebben hetzelfde plan dit najaar en winter, zo min mogelijk ‘het kastje’ aan, hoop dat het gaat lukken!

    Succes 🙂

    Groetjes,
    Nathalie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.