‘T prijsverschil bij Colruyt & Delhaize: Let’s find out

Zelf gaan wij vrijwel altijd winkelen bij  Colruyt. Niet omdat het de gezelligste winkel is (haha), maar omdat we ervan overtuigd zijn dat Colruyt dé goedkoopste is. Dit terwijl Delhaize, iets verder in straat, over ’t algemeen dé duurste is. Maar klopt dit wel? Ik plaatste de twee uitersten tegenover elkaar.

Prijzen vergelijken anno 2016

Tegenwoordig kan je prijzen online zeer gemakkelijk vergelijken. Ik open twee tabbladen, één geeft mij het beginscherm van Colruyt’s Collect&Go, terwijl het andere tabblad me toegang geeft tot de E-shop van Delhaize. Naast mij ligt een lijstje met een aantal basisproducten die wij regelmatig kopen: Spaghetti, rijst, melk, havermout, … . Let’s go!


Prijsverschil melk tussen delhaize en colruyt
Prijsverschil rijst tussen delhaize en colruyt
prijsverschil spaghetti tussen delhaize en colruyt

Prijsverschil: Colruyt VS Delhaize

Ik kwam al snel tot de constatatie dat de willekeurig gekozen producten in Colruyt niet noodzakelijk goedkoper zijn. Zeker als je focust op de witte producten of huisproducten zit er nagenoeg geen prijsverschil tussen Colruyt en Delhaize. Kies je dan weer voor A-merken, dan zit er meestal wel een verschil in prijs. Colruyt is in dat geval telkens de goedkoopste, al blijft het prijsverschil zeer beperkt.

prijsverschil A merken tussen delhaize en colruyt

prijsverschil A merken tussen delhaize en colruyt

prijsverschil A merken tussen delhaize en colruyt

Hoe zit het met het baby assortiment?

Ik nam geen vrede met de resultaten en breidde mijn productcategorie uit. Als mamablogger leek het me interessant om de prijzen van babyproducten te vergelijken en daar kon ik plots een opvallender verschil waarnemen. Voor een pak Pampers betaal je plots € 2,00 meer.

prijsverschil A merken tussen delhaize en colruytprijsverschil A merken tussen delhaize en colruyt

De winkelervaring heeft ook z’n prijs

Akkoord, je betaalt bij Delhaize meer dan bij Colruyt. Al is het prijsverschil niet gigantisch groot en ga je niet noodzakelijk met een duurdere kar buiten. Naar mijn mening compenseert de meerprijs zich bij Delhaize in een aangenamere winkelervaring. De winkel is meer aangekleed en het assortiment is er uitgebreider.


Q. Waar doe jij doorgaans je boodschappen? En bij je gevoelig voor prijs of winkelervaring?


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

22 Comments

 1. Wij gaan voornamelijk bij de AD Delhaize winkelen, maar soms ook bij Lidl of Aldi. Colruyt doen we niet vaak omdat vriendlief dat echt een onaangename winkel vindt. Ik vind het nog best ok, maar aangezien we niet vaak gaan weet ik er ook mijn weg niet en is het ook niet even snel winkelen na het werk. Wel fijn om te weten dat het prijsverschil eigenlijk niet zo groot is. Het enige wat we moeten doen is meer het huismerk kopen dan de merken want we betalen toch redelijk veel geld aan boodschappen.

  • Colruyt is inderdaad geen aangename winkel. Een beetje een magazijn waar je in loopt, vind ik. Al vind ik het kassasysteem wel erg gemakkelijk!

 2. Wij zijn ook Colruyt shoppers. Zou het verschil in het vlees en groenten zitten? Want dit verschil is miniem. Wat mij dan opvalt bij de spaghetti. -30% op 12 stuks. Wie koopt zoveel pakjes spaghetti :-). Leuk artikel!

  • Dat zou inderdaad kunnen, maar kvind vlees en groenten zo moeilijk te vergelijken. Vlees kopen wij amper in de supermarkt, omdat ik de kwaliteit altijd ondermaats vind! Vlees bijna altijd vers van de slager :D.

 3. Wij winkelen bij lidl en gaan voor de merkproducten (niet heel veel bij ons dus maar 1 keer per maand) naar colruyt. Zelfs toen we alles van everyday kochten bij colruyt bleek na een test dat lidl stukken goedkoper is…

 4. Wat leuk dat je dit bent nagegaan! Ik woon nog bij mijn ouders en wij gaan meestal bij Delhaize winkelen, maar ik was van plan om zelf bij Colruyt te gaan eens ik alleen ga wonen omdat ik er van overtuigd was dat dat toch een stukje goedkoper was, maar uiteindelijk is het prijsverschil op deze producten echt miniem, dat had ik niet verwacht! Delhaize is inderdaad wel een stuk aangenamer, dus misschien dat ik dan toch eerder naar de Delhaize blijf gaan 🙂

 5. Zo confronterend voor die winkels! Ik wist dit niet. Wat ik wel weet is dat de chips (lays etc) goedkoper is en Kelloggs ook ik de Colruyt. Vaak is er 33 procent af bij aankoop van drie stuks dus soms sparen we wel eens 13 euro uit ofzo. Vind ik wel zo fijn!

  • Klopt, die Extra korting doet’t em soms hé! Wij maken er soms een wedstrijdje van om zoveel mogelijk Extra-korting te scoren xD.

 6. Ik ga bijna altijd winkelen in Delhaize omdat ik het er aangenamer vind. Ik kom echt niet graag in Colruyt. Voor enkele merken (zoals bv. Nutella) gaan we wel naar Colruyt, omdat dat echt scheelt in prijs. De huismerken daarentegen zijn quasi even duur én bovendien vind ik de kwaliteit van Delhaize vaak beter.

  • Inderdaad, ik vind Colruyt ook geen aangename winkel om boodschappen te doen, en na deze vergelijking kan ik met een gerust hart naar Delhaize! De kleine meerprijs dat je betaalt… ’t is me het volledig waard!

 7. Ik winkel meestal bij Colruyt, normaal werk ik met een weekmenu en ga dan 1 keer per week boodschappen doen. Het is misschien niet de meest aangename winkel, maar ik merk ook dat ik veel minder in de verleiding kom om extraatjes mee te nemen. Op woensdag is het markt en dan vul ik meestal de groenten- en fruitvoorraad aan met verse producten van de markt. Tijdens de vakanties vervalt het weekmenu systeem altijd een beetje en gaan we vaak te voet naar de Delhaize. Ik schrik daar altijd een beetje van de rekening omdat we ons dan te vaak laten verleiden om nog iets extra mee te nemen.. Goed dus dat de vakantie weer bijna voorbij is, mijn rekening zal er blij mee zijn 😉

 8. Wij gaan voornaamelijk bij Aldi winkelen. We kopen daar bijna alles.
  Merk producten gaan we wel in Delhaize halen. Het is een pak dichter bij de deur voor ons… Ook groeten en fruit kopen we bij Delhaize. Een simpel voorbeeld: Aldi 1 kg wortelen = rond 0,80 cent bij Delhaize 2 kg wortelen = 0.99 cent. Als je het merk Delhaize koopt kost het evenveel of soms zelf minder da Aldi en Colruyt.

 9. Ik wist dit wel, ik probeer mijn omgeving al jaren te overtuigen. Colruyt is pas echt voordeliger als je voor gigantische hoeveelheden gaat. Bovendien vind ik in de Colruyt echt niet alles wat ik nodig heb, en bij Delhaize (of AH) wel. Wij hebben dan ook nog eens een Red Market, discount van de Delhaize. Tja…

   • Helemaal tot in Zwijnaarde :). Ik moet daar passeren als ik van mijn werk kom, en het is dan toch meestal voor de grotere hoeveelheden. Dat is nog geen 6km van ons denk ik. Valt best mee! Ook niet supergezellig, maar scheelt SOMS echt wel ferm in prijs.

 10. Ik koop eigenlijk bijna alles in Delhaize. Colruyt vind ik onpersoonlijk, koel en afgrijselijk. in Delhaize Ledeberg heb ik nog altijd het gevoel bij een kleine kruidenier te komen – altijd vriendelijk personeel, behulpzaam en goede kwaliteit. Prijs is normaal denk ik. de Aldi is hier dichtbij en daar kom ik af en toe eens voor welbepaalde producten (zakdoeken in doosjes, pizza die mijn dochter graag heeft, vuilniszakken voor de container, mozarella light bollekes en nog enkele zaken. is ook veel onpersoonlijker dan mijn vertrouwde Delhaize. De Delhaize Online is gewoon top… aankopen en afhalen, geen tijdsverlies en je koopt alleen wat je nodig hebt… goed voor de portemonnee!

 11. Ik ben ook prijsbewust en inderdaad de Colruyt is niet leuk maar makkelijk en handig die kortingen met extra/kaart. Ik ben blij dat Delhaize toch niet zo verschilt qua prijs; met vlees ben ik nu ook bewust bij slager gaan kopen, want de kwaliteit in supermarkt stel ik ook in vraag… misschien is het wel ingevroren vlees, wie weet ?!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.