Op restaurant met kinderen: Etna – Destelbergen (recensie)

kindvriendelijk restaurant in Gent: Pizzeria Etna (Destelbergen)

In mijn artikel “Op restaurant met kinderen” kon je lezen dat ik me soms geneer wanneer ik op restaurant ga met mijn nageslacht. Ik wil de andere restaurantgangers niet storen met kinderlijk gekrijs of ouderlijk gecommandeer, maar ik ga mijn baby en peuter ook niet buiten aan de paal binden wanneer de situatie zich voordoet dat we tijdens het weekend op restaurant belanden.

Ik ging dus op zoek naar kindvriendelijke restaurants. Een restaurant waar je gezellig en kwalitatief goed kan eten, maar waar je ook welkom bent met kinderen. Een restaurant waar je geen kip-appelmoes-friet op de kidsmenu terugvindt, maar gewone gerechten op kindermaat.

Vorige week belandden we in het Italiaanse restaurant, Etna. Gelegen in Destelbergen (Gent). Hoewel Italiaanse restaurants over het algemeen bekend staan voor hun kindvriendelijkheid, nam Etna het naar een volledig nieuw niveau. Ze richtten een kamer in tot speelkamer, zodat de ouders op hun gemak van de aperitief kunnen genieten terwijl de kinderen zich bezighouden. Er staat een speelgoedhuisje en speelgoedkeuken waar ze naar hartenlust kunnen spelen, maar ze kunnen evengoed rustig televisie kijken vanuit de zetel.

Jules amuseerde zich in de speelkamer terwijl wij op het gemak de kaart doornamen en aperitief bestelde, maar naarmate de avond vorderde kwamen steeds meer kinderen toe, en werd de speelkamer drukker en drukker. Tot we op een gegeven moment Jules er moesten weghalen omdat hij continu omvergelopen werd door oudere kinderen.

Gelukkig kregen we razendsnel (écht SUPERSNEL) onze maaltijd. Voor Jules speelden we op safe, dus bestelden een klassieke spaghetti bolognaise die hem duidelijk beviel. En niet onbelangrijk de pizza’s die wij bestelden waren TOP. Een restaurant waar ze ons zeker terugzien, en dan kiezen we voor Jules zn eerste pizza !

Voor Etna’s contactgegevens, de menu en foto’s: KLIK HIER 


 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.