Kerstcadeautjes kopen, like a pro! #countdown #4weeks

tips om leuke kerstcadeautjes te kopen tijdens Kerst en Nieuwjaar

De eindjaarsperiode komt eraan, whoopwhoop! Momenteel zijn de kinderen helemaal in de ban van Sinterklaas en binnenkort zullen ze grote ogen trekken wanneer de kerstboom wordt opgesteld.

Feestdagen staan garant voor cadeaus en stiekem heb ik de laatste weken al enkele geschenkjes in huis gehaald. Zowel voor ons gezin als voor vrienden en familie. Jawel, ik ben er vroeg bij, maar de ervaring leert me dat planning en voorbereiding belangrijk zijn voor een vlotte eindejaarsshopping. Niemand houdt ervan om de week voor Kerst op zoek te gaan naar cadeaus. Maar al te vaak sta je dan aan de kassa met de grootste brol die niemand in huis wil.

Stel de kerstaankopen niet uit

De ervaring heeft me dus geleerd om de aankoop van kerstcadeautjes niet uit te stellen tot de drukke decembermaand. Somewhere in mijn huis heb ik een cadeautjes schatkist. Op die plek verzamel ik leuke, mooie en originele geschenkjes die ik doorheen het jaar tegenkom. Ik deel ze niet meteen uit, maar bewaar ze voor een speciaal moment. Een verjaardag, geboorte of de feestdagen.

Koop online aan outletprijzen

Ik ben grote fan van Vente Exclusive en Zalando Lounge. Beide zijn websites waar je producten kan scoren aan outletprijzen. Het aanbod is wijzigt dagelijks en je hebt geen vast assortiment. Ik kocht er o.a. speelgoed, schoenen en dekbedden voor de kinderen, maar ook sieraden en parfum voor mezelf.

Wanneer je iets wilt kopen bij deze websites, hou dan zeker rekening met de levertijd. Vaak moet je voor de levering 2 à 3 weken rekenen.

Koop online, tout court.

Online shoppen heeft enorm veel voordelen. O.a. het eindeloze assortiment, prijzen die je gemakkelijk kan vergelijken, maar ook ’t feit dat je de wachtrijen vermijdt (en die wachtrij, die kan al eens serieus oplopen tijdens de eindejaarsperiode). En dat allemaal vanuit je luie zetel. What’s not to like? Een avondje kerstaankopen doen voor familie en vrienden? Open bol.com en laat je gaan.

Oja, en ’t feit dat ik, als moeder zijnde, sowieso niet meer in een winkelstraat geraak, kan er ook voor iets tussenzitten.

Weet je’t echt niet? Vraag cadeautips of een verlanglijstje!

Oké, het verrassingseffect gaat verloren, maar vaak is een verlanglijstje erg handig. Hiermee ben je zeker dat je iets geeft dat van pas komt of een leuke bestemming zal krijgen. Liever geen verlanglijstje opvragen? Scroll eens door de persoon zijn Pinterestaccount. Vaak kan je op die manier al heel wat te weten. Of je kan natuurlijk ook eens subtiel gaan luisteren bij de partner of BFF van die ene persoon. Succes!

tips om leuke kerstcadeautjes te kopen tijdens Kerst en Nieuwjaar


Uitgelichte foto: Shutterstock


 

2 Comments

  1. Wij maken gebruik van Secret Santa. Tussen 15 en 30 november versturen we een Secret Santa berichtje uit. Hiermee moet je voor slechts één iemand een cadeautje zoeken voor een bepaald bedrag.

    Dit zorgt ervoor dat de prijs per persoon iets hoger mag/kan liggen en je weet nooit op voorhand voor wie je een cadeautje moet gaan kopen. Er erg makkelijke programmaatje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.