Kind & Gezin strikes again.

Begrijp me niet verkeerd, we kunnen ons alleen gelukkig prijzen met organisaties als Kind & Gezin. Baby’s en peuters worden gevacineerd, krijgen een check-up, je kan er terecht met vragen, en vooral: het is allemaal gratis! Maar professionaliteit… die is soms ver te zoeken.

Begin september had Jules zn laatste consultatie. Naar maandelijkse gewoonte was Dr. Q. weer het zonnetje in huis (not!). Ik had zelfs de indruk dat ze dit keer nog onvriendelijker was dan anders, maar dat terzijde. Ze werpt een blik op haar statistieken en al snel is de conclusie getrokken: Jules weegt te weinig.

9,550 kg voor een jongen van 79 cm, duidelijk dat dat kind geen eten krijgt thuis. Wanneer ik haar vertel dat hij eerder die week een allergische reactie had, waarna hij 3 dagen zn eten niet kon binnenhouden wordt niet geluisterd. Wanneer wij ons dan wanhopig proberen verdedigen met ’t feit dat Jules amper stilzit en per dag minstens een marathon, of twee, loopt, heeft ook weinig succes.

Nee nee, dat kind moet opgevolgd worden. Eind oktober wordt een nieuwe consultatie ingepland en het is ons geraden dat Jules flink bijgekomen is. Frieten a volonté, elke dag bokes met choco, en giet er nog maar wat cola bovenop. Niet dus.

Zn vader is een spriet, dus het zal in de genen zitten. Is wat ik denk.

Jules voelt zich goed in zn vel dus wij blijven gewoon verder doen zoals voorheen. Elk kind is uniek, maar volgens de statistieken van Kind & Gezin weegt een peuter van 15 maanden gemiddeld 10,500kg. Gemiddeld. Dus dat wil zeggen dat al die lamzakken die hun buggy niet uitkomen daar ook bijzitten? en dat die cola drinkende of frikandelen etende peuters daar ook bijgerekend worden?

Nice try Kind & Gezin. 15 maanden en al een label van “te dik” of “te dun”.

Zever, gezever.

PS: Dr. Q. is DE reden waarom kinderen bang zijn van dokters.

Mean doctor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.