Je hoeft niet persé zwanger zijn om ‘last’ te hebben van zogenaamde nestdrang. Naar aanloop van onze verhuis is het kwaaltje ook opvallend aanwezig. Alle kasten worden momenteel uitvoerig uitgemest en onze hele inboedel wordt aan een grondige selectie onderworpen. Deze week werden zowaar de eerste dozen ingepakt. Jawel, het komt allemaal erg dichtbij #spannend !
Gisteren was de schoenenkast aan de beurt. Een heleboel schoenen verdwenen zonder pardon in de afvalcontainer. Anderen werden gesorteerd per seizoen en ingepakt. Ook bij de kinderschoenen werd er uitvoerig geselecteerd. Alixe is op amper 2 maanden tijd van schoenmaat 22 naar 24 gegaan. Bijgevolg zit ze al aan haar 3de paar sandalen deze zomer.
Bij het opruimen van die schoenenkast viel me op hoe vuil bepaalde schoentjes waren. Ahja, een kind moet kunnen ravotten. Stoffen schoenen zoals Allstars en Vans doen hier maandelijks een rondje in de wasmachine. Ik steek véél dingen in de was- of vaatwasmachine, maar rubber laarzen nog net niet. En laat dat nu net het paar zijn dat ’t meest te verduren krijgt.
Hoe krijg je die laarzen proper?
Ik besloot het schoeisel met de blote hand te behandelen. Met Vanish Oxi Action (spuitbus), een schuursponsje en vochtige doek. Aanschouw het resultaat:
I know, laarzen proper maken met een agressieve zeep is niet meteen een aanrader. Vanish, Ossegalzeep, maar ook andere vlekverwijderaars kunnen het rubber van je laars uitdrogen waardoor je scheurtjes krijgt en je laars niet langer waterdicht is. Toch besloot ik op deze manier de Bergstein laarsjes van de kinderen te poetsen, omdat het simpelweg het doeltreffendst is. Je kan je laars nadien behandelen met een soort spray die het rubber soepel houdt, waardoor je niet langer het risico neemt op uitdrogen. Hiermee ben je zeker dat de levensduur van de kinderlaarsjes niet afneemt.
En vanbinnen?
Ik heb de laarzen ook vanbinnen uitgespoeld om zo alle zand en modder te verwijderen. De binnenkant spoel ik met helder water (zonder product) waarna ik de laars ondersteboven laat uitlekken. Wanneer het meeste water uitgelekt is, steek ik er wat krantenpapier in om zo het overige vocht op te nemen. Laat je laarzen bij voorkeur in de buitenlucht drogen. Niet in een donkere kelder, of onder / op een verwarming.
Like what you read?
Volg me Facebook
Like what you see?
Volg me op Instagram
Zo, die heb je goed schoon gekregen zeg! Prachtig wit weer.
Die zijn weer mooi wit geworden. Ik hou het even in gedachten dan kan ik mijn adidas schoenen weer wit maken
Ester, bedankt voor de tip! Mooie site ☻
Lijken weer zo goed als nieuw! Handige blog zeg 🙂
Zo zeg. Wat een verschil! Moet ik eens proberen met mijn converse 🙂
Wat een handige blogpost. Je hebt ze echt schoon gekregen. Eens proberen met mijn afgetrapte en vuile sneakers.
Handige tip! Ze zijn weer mooi schoon!
Dat zal wel aardig wat ‘elleboogzweet’ gekost hebben, maar mooi resultaat!
wat goed zeg. Ik heb het net gehaald voor het tapijt, heel benieuwd