Play-Doh Touch brengt je creaties tot leven

Plasticine tot leven brengen met Play Doh Touch: review en eigen ervaring

Mijn kinderen kijken me vreemd aan wanneer ik een fel gele Play-Doh potje open om vervolgens de geur op te snuiven. Aaah, pure nostalgie. Ik zie mezelf nog zitten aan de keukentafel terwijl ik met de ‘pers’ (een soort kroketmachine), lange slierten tevoorschijn tover.

Je hebt zo van dat speelgoed dat generaties overleeft. Play-Doh is daar één van. Hiermee bedoel ik niet dat een potje boetseerpasta het jaren overleeft (na een tijdje wordt de plasticine echt wel té hard en moet je’t durven loslaten. Ander en beter.), maar de handeling op zich, alszijnde het boetseren en knutselen met plasticine blijft leuk.

Plasticine tot leven brengen met Play-Doh Touch: review en eigen ervaring

In hun korte leven hebben mijn kinderen al een redelijke stash aan plasticine opgebouwd. Van Play-Doh’s pizzeria tot het ijssalon, maar in alle eerlijkheid: de basics blijven favoriet. Hetzelfde kroketmachine en deegrolletje waarmee ik 20 jaar geleden aan de slag ging, alsook de stempels en vormpjes die door de jaren heen nagenoeg onveranderd gebleven zijn. Met slechts enkele basis ‘werktuigen’ laten de kinderen hun fantasie de vrije loop.

Play-Doh Touch

Play-Doh bracht enkele weken geleden Play-Doh Touch op de markt waarbij ze kinderen hun fantasie om een nieuwe en eigentijdse manier willen prikkelen. Play-Doh Touch is een geniale uitvinding waarmee je kind  adhv een gratis applicatie de zelfgemaakte figuurtjes tot leven brengt.

Jules startte gisteren met het creëren en inscannen van een felgroene dino die op avontuur mocht in de wolkenwereld. Toen kleine zus daarna haar diertje presenteerde moest ik even slikken. Het zag eruit als één hoop drets met drie benen.. maargoed zij zag er duidelijk een diertje in en wou het scannen.

Plasticine tot leven brengen met Play Doh Touch: review en eigen ervaring

Gelukkig transporteerde de Play Doh studio applicatie Alixe haar ‘vreemde wezen’ feilloos op het scherm, waarna het net zoals de groene dino van Jules aan het dansen ging. Hoewel de creatie van Alixe voor haar pur-fect was, hebben we het behulp van de 3D touch nog wat aangepast in vorm (hier aan daar wat uitrekken zodat je er min of meer een gedaante in ziet.).


Blijkbaar is Play-Doh Touch niet enkel in onze huiskamer een voltreffer. Ook bij de internationale introductie viel het product meteen in de prijzen. Waarbij de jury vooral positief is over de manier waarop fysiek spelen naadloos gecombineerd wordt met digitaal spel.

Plasticine tot leven brengen met Play-Doh Touch: review en eigen ervaring

6 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.