“Zo’n theatervoorstelling van Bumba, is dat de moeite?”

kindertheater Capitol Gent, Bumba

“Zo’n theatervoorstelling van Bumba, is dat de moeite?”

Wie me vier jaar geleden had verteld dat ik mijn kinderen zou meenemen naar een Bumba theatervoorstelling, had ik zonder schroom tegengesproken. Met het pasklare antwoord “mijn kinderen doen niet mee aan die commerce” had ik de discussie gesloten. Less did I know. Dat pijnlijke besef kwam toen Jules kort voor zijn eerste levensjaar leerde spreken. Zijn vocabulaire bestond uit amper vijf woorden, en “Bumba” was daar één van. (Niet geheel onlogisch als je weet dat de klanken binnen Bumba erg bewust gekozen zijn zodat peutertjes deze gemakkelijk kunnen nabootsen.)

Al snel werd duidelijk dat zowel zoon als dochter gebeten waren door het zogenaamde Bumbavirus. Samen met mijn kinderen danste ik de Bumba-dans en zo goed als dagelijks keken we een Bumba-aflevering op tv of YouTube.

Mijn vierjarige zoon is ondertussen de fase ontgroeid, maar Alixe kan er met haar drie lentes nog schaamteloos van genieten. Daarom nam ik haar en mijn metekindje zaterdag mee naar de Capitol in Gent voor hun eerste theatervoorstelling, genaamd Bumba en het Wonderboek.

Studio 100 heeft een hoge reputatie als’t op zaalshows aankomt. Ze staan ervoor gekend steeds perfect op maat van hun erg dankbare doch gevoelige doelgroep te werken. Waarbij niet enkel het klank- en lichtspel, maar ook de duur van de voorstelling het voelbaar aangenaam maken voor de allerkleinsten.

Iets wat ik na het zien van de voorstelling afgelopen zaterdag enkel kan bevestigen. Zo duurde het eigenlijke verhaal slechts 40 minuten, maar nadat het gordijn dichtviel, kwamen de personages opnieuw het podium opgelopen om samen met de kinderen te zingen en dansen. 40 min stilzitten en concentreren, gevolgd door een kwartier losgehen. Fantastisch om te zien hoe het gangpad zich vulde met peuters en kleuters die het beste van zichzelf gaven op de grootste Bumbahits. Als kers op de taart mochten de kinderen één per één op het podium met hun idool.

Q. Zag jij al een Bumba-voorstelling?

theatervoorstelling van Bumba

voorstelling van Bumba en het wonderboek


Nog tot 25 februari is de theatervoorstelling van Bumba en het Wonderboek te zien op verschillende locaties in Vlaanderen (waaronder Oostende en Antwerpen!) Tickets gaan wel razendsnel de deur uit, dus ’t is voe de rappe! 

Prijs: Vanaf € 15,50, gratis voor kinderen jonger dan 6 maanden


[wdi_feed id=”2″]

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.