Zondag bakdag met Arthur’s Mix

Arthur's Mix kant-en-klaar gezonde Muffin Mix

Arthur's Mix kant-en-klaar gezonde Muffin Mix

Zondag bakdag!

Niks is leuker de dag starten met de geur van vers gebak doorheen het huis. Daarom trok ik deze voormiddag met Jules en Alixe de keuken in om heerlijke en gezonde bananenmuffins te bereiden.

Ik bak ontzettend graag, maar sinds de kinderen er zijn gebeurt het steeds minder. Jules wilt alles zelf doen en Alixe snapt niet dat het heerlijke koekjesdeeg eerst nog  ‘keilang’ in de oven moet, waarna het nog eens ‘keilang’ moet afkoelen. Niet dat’k het erg vind dat ze graag helpen in de keuken. Integendeel. Ik vind het belangrijk dat de kinderen actief betrokken zijn bij het kookgebeuren.

Jules is ondertussen 3,5 jaar en kan al aardig een handje toesteken in de keuken. Toch is pure patisserie nog wat hoog gegrepen voor mijn kookduo. Als we dan toch zoetigheid op tafel willen toveren, kies ik graag voor iets snel en simpel.

Arthur’s Mix: kant-en-klaar én toch kei-gezond!

Vandaag gingen we aan de slag met Arthur’s Mix. Een bakmix zonder ‘bucht’, oftewel zonder geraffineerde suikers, verzadigde vetten -en additieven.De basis van Arthur’s Muffin Mix bestaat uit speltmeel en havermout. Zelf voegden we nog twee eitjes, 2 rijpe bananen, yoghurt en kokosolie toe. 30min in de oven en klaar! Het resultaat zijn luchtige lekkere muffins die je zonder schuldgevoel naar binnen kan werken. Nomnomnom!

Arthur's Mix kant-en-klaar gezonde Muffin Mix

4 Comments

    • Je kan ze het gemakkelijkst kopen via hun webshop, maar ze zijn o.a. ook te koop in Delhaize Merelbeke. In the ‘healthy corner’ vlakbij de kassa’s.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.