Als papa van huis is….

Een aantal weken geleden schreef ik een blogpost over mijn eindeloos respect voor alleenstaande ouders.  Moeders of vaders die er elke dag alleen voor staan, verrichten in mijn ogen heldenwerk. Vooral omdat ik me ervan bewust ben dat ik het niet zou kunnen.

Begrijp me niet verkeerd, ik kan genieten van een dagje quality-time met zoon of dochter. Ik voel me de hemel te rijk met mijn kinderen en geniet ervan als ik één van hen eens full attention kan geven.

Zakenreis

Nu … binnenkort moet Matthijs een week op zakenreis naar Philadelphia en dit zorgt voor een kortsluiting in mijn hoofd. Noem me licht autistisch, maar de perfectionist in mij blokkeert bij de gedachte aan één week alleen met peuter en kleuter. Hoe ga ik dat in godsnaam combineren met mijn fulltime job? Dat ik ertegenop zie, kan je wel zeggen.

Funny familylife collage

Jaloers?

Ik gun het hem nochtans. Ik gun het hem ten zeerste, maar ik wou dat ik in zijn plaats was. Dat ik eens een week kon doorslapen op hotel. Genieten van een vers ontbijt dat klaarstaat, een congres bijwonen en ’s avonds op restaurant met collega’s. Een week… een week zonder gekrijs en  gejammer. Inderdaad… ik betrap mezelf op jaloezie. Ik ben me ervan bewust dat jaloezie geen mooie eigenschap is en zit best verveeld met mijn gevoelens hierover.

Uiteraard, ik stel me zijn zakenreis waarschijnlijk heel rooskleurig voor en ik heb allerlei rampscenario’s voor mijn week met de kinderen. Adem in. Adem uit. Relativeer!

Ahja, er zit niets anders op dan die week goed te plannen. Een voorraad kant-en-klare maaltijden in de diepvries en een oppas die een uurtje de kinderen bezighoudt terwijl ik de boodschappen doe, huishoudelijke taken verricht of eten opwarm. En graag ook een pot Ben&Jerry’s tegen eenzaamheid.

Ben jij (soms enkele dagen) alleen met je kind(eren)? Hoe pak je dit aan en heb je tips voor me?


14 Comments

 1. Eerlijk, ik begrijp je volledig,…..toen mijn zoon een baby was, zat ik elke avond alleen thuis omdat de echtgenoot wilde sporten en training geven,…..en ik had met hem willen ruilen toen echt waar! Kids eisen veel van je en zeker als je er alleen voorstaat,……succes met je weekje alleen,……

 2. Nou ik snap de jaloezie hoor! Haha
  En tips… ik zou ervoor zorgen dat je wat mensen op stand-by hebt staan zodat je de kids even kan overgeven als je tijd nodig hebt voor jezelf of voor je werk. Daarnaast is het slim om alle boodschappen in huis te hebben, makkelijke maaltijden te plannen en je huishouden en was een beetje gedaan hebt. Dan heb je er zo min mogelijk naast en meer tijd om gezellig iets te doen met je kids en er qualitytime van te maken. Succes!

  • Ik ben trouwens een alleenstaande, studerende moeder dus ik ken het klappen van de zweep. Ik ben stiekem blij dat ik geen twee kids heb. Als ze moeilijk doen koop je ze voor deze week maar om hoor haha!

   • Dankje voor je goede tips! Ik kijk enorm naar je op. Hoe jij het elke dag weer klaarspeelt, wauw! Het zal indd een verwen-weekje worden ;). Het zou me zelfs niet verbazen als ze snachts allebei bij mij in bed liggen.

 3. Heel herkenbaar! Ik ben ook jaloers als mijn man voor zijn werk weg gaat. Maar tegelijkertijd zou ik mijn dochter ook weer missen als ik zo lang voor mijn werk weg zou moeten. Het is heel dubbel allemaal!

 4. Hey Ester, wat vervelend dat je er zo tegen opziet! Des te meer reden om alles eens goed te relativeren en te plannen! Tip: doe voor een ruime week boodschappen. Dan hoef je daarvoor niet de deur uit. Eet minstens twee keer die week bij je/zijn ouders.
  Verzin een leuk spelletje voor het naar bed gaan.
  Verzin wat leuke spelletjes en als dat kan klusjes voor je kids tussendoor. Maak bijv gekke foto’s van jullie voor als papa weer terug komt of zoiets. Je hebt altijd nog tv als optie als het allemaal even te veel wordt 😉 succes.

 5. Oh succes, een week met twee dreumesen en dan nog fultime werken 🙂 Ik vind het nog al wat 🙂

 6. Mijn man heeft jaren bij de marine gezeten en zit nu in de olie en gas. Ik weet dus niet beter. Hij is altijd erg veel van huis. Daarnaast heb ik mijn blog en werk ik ook nog 28 uur als verpleegkundige. Ik weet niet beter en heb er ook geen enkele moeite mee. Echt alles went hoor en ook jij kunt dat. Relativeren… Want waar hebben we het eigenlijk over. Hij komt toch weer terug?

 7. Ah, komt goed hoor! Mijn tips: boodschappen laten bezorgen en een avondje (of twee) oppas boeken zodat je ook gewoon een avondje weg kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.