Mijn voedingspatroon in kaart met WeightWatchers

13680658_10153974388264051_7771121238050828122_n

Mijn voedingspatroon in kaart met WeightWatchers

Sinds vorige week ben ik (opnieuw) op mijn voeding gaan letten. Noem het gerust een dieet, al neem ik dat woord zelf niet graag in de mond. Ik wil namelijk niet persé vermageren. Om eerlijk te zijn: ik heb niet eens een weegschaal en zou begod niet weten hoeveel ik weeg. Het gaat mij dan ook niet om de cijfertjes. Wat niet wegneemt dat een aantal kilo lichter mij goed zou doen.

Ik ben gezegend met een lichaam waar niet snel iets aan blijft ‘plakken’. Het feit dat mijn slechte voedingsgewoontes niet meteen zichtbaar zijn, maakt dat ik me gemakkelijk laat gaan. Ik boef letterlijk de hele dag door, en niet bepaald gezond. Van zoet naar zout, en omgekeerd. Ik eet veel, en zonder schroom de grootste caloriebommen. Vooral ’s avonds, wanneer de kinderen in bed liggen, gaan de remmen volledig los. Mijn slechte voedingsgewoontes mogelijk dan wel niet meteen sporen nalaten op de weegschaal, ze hebben wel degelijk een negatieve invloed op mijn lichaam, zowel op korte als lange termijn. Ik denk hierbij aan o.a. een vale huid, vermoeidheid, vitaminetekort, …

Omdat ik vooral bewuster wil omgaan met voeding, besloot ik te starten met WeightWatchers. Velen in mijn omgeving volg(d)en deze methode met succes! WW werkt met een puntensysteem. Elke dag start je met bepaald aantal punten (oftewel Smartpoints). Het puntentotaal dat je krijgt is persoonlijk voor jou afgestemd. In mijn geval gaat het over 23 punten. Bij elke maaltijd die je nuttigt worden punten van je dagtotaal aftrokken. De WW-app berekent voor jou de Smartpoint-waarde van al je voeding, en houdt op die manier een mooi schema bij.

WeightWatchers applicatie ervaring en review

Ik koos voor het shockeffect

De eerste dag dat ik WeightWatchers uitprobeerde, koos ik voor het shockeffect. Ik wou namelijk mijn eetpatroon in kaart brengen, zonder die dag op mijn voeding te letten. Op die manier kon ik duidelijk zien hoeveel absurd veel WW-punten ik op een normale dag naar binnen werk. Ik ga er (uit pure schaamte) geen cijfer op plakken, maar als ik je vertel dat ik in de voormiddag reeds mijn dagtotaal overschreden had, terwijl er ’s avonds nog pizza op het menu stond (Ristorante Hawai Classic staat voor 25 Smartpoints. W..T..H.. ), weet je voldoende.

Dag twee was’t voor echt. Ik besloot mijn eetpatroon drastisch te veranderen, en spreidde mijn maaltijden (en bijhorende Smartpoints) mooi doorheen de dag. Ik koos voor lichtere maaltijden met veel groenten en mager vlees. Tussendoor koos ik voor voedingsproducten met een Smartpointwaarde van 0. Logische voorbeelden hiervan zijn groenten en fruit, zoals snoeptomaatjes, paprikareepjes, rauwe wortel, passievrucht, kiwi, peer en appel. Om die manier kan ik nog steeds achter mijn bureau of in de zetel blijven sneukelen en snoepen, zonder dat ik Smartpointpunten moet inleveren.


Q. Heb jij ervaring met WeightWatchers? Zin om samen meer bewust met voeding om te gaan?


[wdi_feed id=”2″]

3 Comments

  1. Het lijkt alsof bloggers massaal gaan weight watchen, ik zie het op veel verschillende blogs terugkomen! Ik heb het zelf ook al enkele keren overwogen (en het zit nog steeds wel in mijn hoofd) maar het punten tellen schrikt me wat af… Maar het werkt wel, ik ken veel mensen die er al succesvol mee afvielen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.