Mommy Musthave: Een vrolijke (& troostende) EHBO koffer

Ik vertelde reeds dat mijn kinderen twee uiteenlopende karakters hebben. Mijn dochter van 19 maanden staat onbezonnen in het leven. Zo vond ze het, toen ze op 11 maanden haar eerste stapjes zette, niet nodig om een hand te geven. “whawhagrrr bla”. Vrij vertaald als “Laat mij los, mens”. Nog steeds, overigens, vertikt ze het om een hand te geven wanneer ze over straat paradeert. Een discussie die ze elke dag opnieuw verliest, maar toch zeer gemotiveerd dagelijks voert.

Ze zoekt haar grenzen op, zowel mentaal als fysiek, waardoor ze van tijd tot tijd ferm te lamp loopt (en niet altijd figuurlijk). Niet dat ze’t erg vindt. Het kind smakt met enige regelmaat tegen grond, waarna ze zich zonder schroom optrekt en verder wandelt  -like nothing happened- .

The Ouch box: een vrolijke EHBO koffer voor kinderen

Omdat troost vaak voldoende is

Mijn 3-jarige zoon is dan weer een ander paar mouwen. Jules smakt ook regelmatig tegen de grond (de ene keer al ernstiger dan de andere), maar elke val, hoe banaal ook, gaat gepaard met tranen, troostende woorden en een helend kusje.

Het kereltje wordt graag verwend met aandacht. Een knuffel alhier, een kusje aldaar, een troostende aai over zijn blonde kop. Daar doet hij het voor. De pijn is gelukkig snel vergeten!

The Ouch box: een vrolijke EHBO koffer voor kinderen

The Ouch box to the rescue

Als er fysieke schade is, in de vorm van een schaafwonde, buil of bloedneus, dan wordt “The Ouch box” erbij gehaald, oftewel de “survival kit for parents”. Een kleurrijke verbandtrommel gevuld met al wat je nodig hebt als mama van een kleine ontdekker. De leuke vormgeving en mooie illustraties van het EHBO-koffertje zijn de perfecte troost voor een pas gevallen kind. In no time shinned die vrolijke pleister op het geschaafde knietje en is je kind weer good to go.

Bij aankoop is de EHBO koffer gevuld met basis benodigdheden na een ongelukje. Wij hebben de doos nog verder aangevuld met een niet-piekende ontsmetter, een tekenpincet en enkele noodnummers  (bvb het Anti-gifcentrum). Het compacte koffertje zorgt ervoor dat alles op één plaats zit. Deze gaat alvast mee met ons op vakantie!

Je kan The Ouch box o.a. kopen bij de webshop van IkenIk en momenteel loopt ook nog een mooie korting op de EHBO-koffer.

The Ouch box: een vrolijke EHBO koffer voor kinderen

The Ouch box: een vrolijke EHBO koffer voor kinderen


Q: Hebben jullie alles in huis voor de kleine brokkepiloot? Wat mag er absoluut niet ontbreken je EHBO kit?


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.