Als Paw Patrol en consorten hun intrede maken in’t leven van je kleuter.

kleuter kamer inrichting 3 jaar

Binnenkort viert onze kleinste pagadder zijn derde verjaardag, ’T kakkernest wordt drie en dat zullen we geweten hebben. Peuter af en klaar om z’n eerste verkennende stappen te zetten in die heerlijke kleuterfase. Zei ik al dat de tijd vliegt? Dat klein en hulpeloos wezentje is intussen een stevig kereltje die weet wat ie wil, steeds meer dat willetje doordrijft en zelfstandigheid opeist. #ZELLUFDOEN.

Het vinden van het perfecte cadeau voor een driejarige is doorgaans geen uitdaging. Toch gaat het hier gepaard met een vleugje cadeaustress. ’T zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat onze derde telg een walhalla aan speelgoed geërfd heeft van z’n oudere broer en zus. Speelgoedauto’s, playmobil, verkleedkledij, dinosaurussen, puzzels, gezelschapsspellen en attributen voor in de speelgoedkeuken. Kortom, we zijn rijkelijk voorzien. Tijd om buiten de klassieke paden van speelgoed te treden.

kleuter kamer inrichting 3 jaar

Drie jaar is doorgaans de leeftijd waarop veel kleuters de overstap maken van een babybed naar een (al-dan-niet-meegroei) peuterbed. Hier is die overstap naar een peuterbedje op 2,5 jaar gebeurd. ’T wordt namelijk niet bepaald veilig als je peuter head-first een halve meter boven de grond bengelt in een poging om Johnny English-gewijs te ontsnappen uit zijn spijlenbedje.

Maar ge zegt daar zoiets; rond de leeftijd van drie ondergaat de slaapkamer een grondige metamorfose. Niet alleen babybedjes worden vervangen door kinderbedjes, ook Paw Patrol en consorten maken hun intrede via knuffels en afgrijselijke dekbedovertrekken. De zachte pasteltinten die je ooit zo zorgvuldig selecteerde om je baby in een prikkelvrije kamer te slapen te leggen, worden teniet gedaan. De kamer wordt bedolven onder de bouwblokken, autootjes en andere prullen. Hoe schreeuwerig, hoe beter. (Tip van Flip: op Emob.be hebben ze keuze zat aan leuke opbergmanden en speelgoedkisten.)

Bon, dat gezegd zijnde. Het cadeau wordt hoogstwaarschijnlijk een fiets. Praktisch, en neemt geen ruimte in mijn woonkamer. Het lijkt de perfecte keuze voor onze leergierige kleuter die zo de wereld verder (op twee wielen) kan verkennen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.