Mamacafé: Kindervriendelijk lunchen bij Amelie et Moi, in Gent

mamacafé kindvriendelijke brasserie Amelie et Moi in Gent

Hotspot in Gent: Amelie et Moi

Sinds gisteren is Gent een nieuwe hotspot rijker: Amelie et Moi. Vorige week werd de komst van het zogenaamde ‘mommycafé’ uitgelicht in zowat elke nationale krant. Dat er duidelijk vraag is naar dergelijk initiatief was meteen duidelijk. Toen ik een uitnodiging ontving voor de officiële opening, riep ik meteen volmondig: “BAJA!”

Maakt maakt Amelie & Moi uniek in zijn soort?

Amelie & Moi is dé plaats bij uitstek waar ouders kunnen genieten van een gezonde en lekkere lunch, terwijl de kinderen ruimte en gelegenheid krijgen om te spelen. Bij Amélie & Moi is werkelijk alles voorzien. Bij binnenkomst kan je je kinderwagen moeiteloos in een daarvoor bestemde ruimte wegbergen alvorens je plaatst neemt aan tafel. Heb je geen zin om aan tafel te zitten, maar plof je liever in de zetel? Ook dat is mogelijk in de ruime loungehoek waar zowel ouders als kinderen door een boekje kunnen bladeren.

Het doel is om een knusse plek te creëren en ontspanning te bieden aan zowel ouders als kind. Je leert er andere ouders kennen en je kinderen kunnen uit de bol gaan terwijl jij je batterijen oplaadt .

Bij Amélie & Moi kan je terecht voor fairtrade drankjes, ontbijt en lunch met seizoensproducten. Ook voor de allerkleinsten, pas bevallen moeders en zwangere vrouwen staan er aangepaste maaltijden op het menu. De kindvriendelijke brasserie biedt een antwoord op de nood naar horecazaken waar de allerkleinsten veilig en rustig kunnen spelen. “Er zijn te weinig plaatsen waar je als ouder in alle comfort, op een leuke en gezellige manier kan vertoeven met je kind”, aldus Stefanie Canu, mama van Amélie en het brein achter Amélie & Moi.

mamacafé kindvriendelijke brasserie Amélie & Moi in Gent

mamacafé kindvriendelijke brasserie Amélie et Moi in Gent


 

3 Comments

  1. Oh eindelijk een goed excuus om naar Gent te komen nu ik 2 bengels rijker ben. Er was een tijd dat ik er 2x per week kwam. Ik mis het zo! Super.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.