De warme zomerdagen hebben ondertussen plaats gemaakt voor guur herfstweer. Mijn voornemen deze winter? De kinderen zoveel mogelijk bezig houden zodat onze televisie geen overuren hoeft te draaien. Onlangs gingen we met de kinderen appels plukken op een oogstfeest. We vulden twee grote manden en bereidden thuis enkele heerlijke appel gerechtjes.
Appelmoes maken
Zelf appelmoes maken is super simpel! Bij dit gerechtje kunnen kinderen gemakkelijk helpen. Thuis gebruiken we een appelschiller, waarbij Jules enkel aan het hendeltje hoeft te draaien en de appel wordt geschild. Erg handig en vooral snel! Het toestelletje vind je in de meeste grootwarenhuizen en zag ik onlangs ook bij Blokker staan voor € 9,00. Wij maken altijd een grote hoeveelheid appelmoes om deze dan in porties in te vriezen.
Ingredienten
- Appels
- Een grote pot
- Suiker
- Appelschiller (facultatief)
Bereidingswijze
- Verwijder het klokhuis en de schil en snij de appel in stukken.
- Laat een klontje boter smelten in een grote pot en voeg de appels toe.
- Voeg eventueel een scheutje water toe, zodat de appels niet aanbranden.
- Zet je vuur middelmatig en laat de appels traag stoven. Roer geregeld.
- Je appels zullen ‘plat’garen en appelmoes worden. Proef en voeg naar smaak suiker toe. (sommige appels zijn zodanig zoet dat er geen suiker nodig is!)
- Serveer of vries in.
TIP: je kan je appelmoes ook meteen verwerken in zelfgemaakte appelflappen. Receptje vind je hier!
Geweldig die foto met die koksmuts : )
Kijk jullie zijn ook druk geweest en wat heb je een leuke hulp in de keuken!