Wanneer ging je baby voor het eerst ergens logeren?

baby logeren

Wanneer ging je baby voor het eerst ergens logeren?

Jules is ondertussen 12 maanden en in zijn korte leven is het ventje al twee keer op logement geweest. ’T is niet we hem niet loslaten, hoor. Regelmatig gaat hij eens een dagje bij vrienden of familie zodat wij slaap kunnen inhalen, wat klusjes kunnen uitvoeren of gewoon.. een dagje kunnen shoppen. Gelukkig is Jules een erg sociale baby en maakt hij er geen probleem van enkele uren zonder zijn ouders te moeten doorbrengen, maar logeren… dat deed hij slechts twee keer, in de afgelopen 2 maanden dan nog.

De eerste keer ging het gepaard met een klein drama (lees: huilen, huilen, huilen) en de tweede keer verliep het verbazend vlot (lees: checken of hij nog ademt, want het is wel héél lang stil…). Dit weekend gaat Jules voor een 3de keer logeren. Opnieuw bij de grootouders omdat hij de omgeving daar het beste kent.

1939658_10152055143844051_1108930608_n

En om het allemaal vlot te laten verlopen typte ik een schemaatje uit. Noem het een draaiboek, haha. Op die manier kunnen de ‘oppassers van dienst’ perfect zien wat, wanneer en hoe.

Rond hoe laat wordt hij wakker ’s morgens, wanneer geef je zijn merk? Hoeveel melk moet dat zijn en hoe warm je dat best op? Wat kan je doen wanneer hij niet wilt drinken? Hoeveel druppels vitamine D waren dat nu weer? Hoe laat doet hij zijn middagdutje?

Het mag dan wel belachelijk klinken, maar owé, ik heb zelf ook gebabysit en ik zou blij geweest zijn met zo’n schema + het is gemakkelijk dat ik zelf niet alles mondeling moet uitleggen, om dan naar huis te rijden en te denken “heb ik hen verteld dat Jules om 9u30 nog een dutje doet?” of “weten ze wel dat ze borstvoeding geen 2x mogen opwarmen?”

Bovendien begint de zwangerschap nu wel enorm te korting en de bevalling kan zich elk moment aankondigen. ’T Feit dat ik Jules met een gerust hart ergens kan laten logeren, maakt dat ik slaap kan inhalen (om vervolgens gewerkt te worden met een ontbijt op bed door Matthijs.. mmm J )

Even kinderloos zijn. Voor even dan. Niet te lang, liefst.

Q. Wanneer ging jouw baby voor het eerst ergens logeren?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.