De nieuwe keuken. Met voor & na foto’s!

De nieuwe keuken. Met voor & na foto’s!

Kort na de aankoop van ons huis werd pijnlijk duidelijk dat de oorspronkelijke keuken aan dringend vernieuwing toe was. We besloten meteen van nul te herbeginnen, en sinds een dikke maand kan ik opnieuw naar hartenlust kokkerellen. Vooral tijdens de feestdagen was het op en top genieten van de mogelijkheden die de nieuwe keuken ons bood. Koken voor een grote groep mensen ging nooit eerder zo vlot.

Adhv een online tekenprogramma konden we de ruimte invullen en onze keuken zelf ontwerpen. An sich werd er weinig verandert aan de oorspronkelijke indeling. Zo kozen we opnieuw voor een centraal kookeiland met zicht op de binnentuin. Ook de nutsvoorzieningen (elektriciteit, leidingen, …) bleven nagenoeg ongewijzigd. Met andere woorden, de plaats waar vaatwasmachine, spoelbak en kookplaat moesten komen stond op voorhand vast.

Bij het ontwerpen van onze nieuwe keuken vond ik het belangrijk dat er voldoende werkblad was. Hoewel we geen hippe open keuken hebben die uitgeeft op woonkamer, wou ik er een echte leefkeuken van maken. Een keuken waar je ruimte hebt om met het hele gezin te koken, eten en/of werken zonder dat je elkaar hierbij in de weg loopt. Iets waar we (al zeg ik het zelf) met glans in geslaagd zijn.

De grote visuele verandering (en dan vooral het ruimtegevoel) zit hem in ’t feit dat we kozen voor een 5 meter lang ononderbroken werkblad zonder bovenkasten. Extra opbergmogelijkheid hebben we dan vooral gecreëerd door een hoge kastwand te plaatsen.

Deze zomer werken we nog af met tegeltjes achter het werkblad en een stoere houten legplank waar ik wat decoratie op kwijt kan.

Als ik de voor- en na foto’s bekijk kan ik enkel fier zijn:

3012002562000003163_large

2017_1129_04205100-01

nieuwe keuken askersund ikea

2018_0104_21163400-01

ikea askersund keukeneiland betonlook


[wdi_feed id=”2″]

4 Comments

  1. Echt super mooi geworden! Zo’n mega lang werkblad èn eiland is toch echt wel een plus in een keuken, vind ik. Zeker met kinderen in huis. Altijd des te gezelliger ’s avonds tijdens het koken dan, iedereen gewoon samen in de keuken 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.