Gents lichtfestival 2018 met kinderen

lichtfestival 2018 Gent

Gents lichtfestival 2018: langer parcours en extra dag.

Woensdag 31 januari gaat de vierde editie van het Gentse lichtfestival van start. Hoewel ik absoluut geen fan ben van de extreme mensenmassa die gepaard gaat met dergelijke evenementen, zal ik dit jaar opnieuw van de partij zijn. En wel om de simpele reden dat het lichtfestival wondermooi is.

Als ik het programma overloop, merk ik meteen dat de 37 lichtspektakels en spectaculaire projecties verspreid staan over een groter parcours + het evenement duurt één dag langer dan de voorgaande edities. Bovendien wordt met drang aangeraden de looprichting te respecteren. Zouden bovenstaande elementen ervoor zorgen dat de menselijke vleeshoop zich beperkt tot een dragelijk niveau? Ik mag het hopen! Desalniettemin zie ik het als een evidentie dat ikzelf present ben wanneer mijn stad dergelijk festiviteit organiseert.

Ik ga zelfs meteen een stap verder door ook mijn kinderen hierbij te betrekken. Omdat ze de heerlijke leeftijd hebben waarbij de dunne grens tussen fictie en realiteit op het lichtfestival op een erg magische manier beleeft wordt.

lichtfestival 2018 Gent

Lichtfestival met kinderen

Terwijl mijn dochter een plaatsje krijgt in de draagzak, zal Jules grotendeels vanop de schouders of arm van zijn vader volgen. Hell no, dat we het 7 km lange parcours met kinderen gaan uitlopen. We beperken ons bewust tot de lichtspektakels die zich ten Noorden van het stadscentrum bevinden. Met name regio Baudeloo en Ham, waar sinds deze 4de editie ook lichtprojecties te vinden zijn! We kiezen ook uitsluitend voor projecten waar iet of wat ruimte voorzien is, althans dat hoop ik.

Zo wil ik heel graag de Urban Safari op de Vlasmarkt zien, alsook de 16 meter hoge vuurtornado aan Portus Ganda. Verder gaan we voor het dans- en lichtspektakel dat zich boven de bezoekershoofden afspeelt in het Baudeloopark en schouwspel op de gevel van het MIAT. Ook in gigantische muurprojectie in het ZonderNaam-park en de maanfluisteraars in de Kopergietery krijgen onze aandacht.

Hoewel ik mijn lijst graag zou aanvullen met meer, vrees ik dat we ’t hierbij gaan moeten laten. Pronkstuk Time Paradox op het Sint Pietersplein staat absoluut op mijn wishlist, maar de kans is klein dat we daar met de kinderen geraken.

lichtfestival 2018 Gent Zonder naam park


Q. Ging jij ooit naar het lichtfestival? Zou je het aanraden / aandurven met kinderen?


Praktisch

Wanneer

Woensdag 31 januari 2018 tot en met zondag 4 februari 2018,
telkens van 19 uur tot middernacht
Op zondag 4 februari start het festival om 18 uur speciaal voor gezinnen met kinderen.

Waar

Het lichtfestival parcours loopt van het Sint-Pietersplein tot aan het MIAT en het Zondernaampark.
Het parcours van 6,6 km lang loopt langs vele historische plekken en monumenten.
Op het traject is er tijd voor een hapje en een drankje.
Er is geen start- of eindpunt, starten kan dus om het even waar.
Het is wel belangrijk om de looprichting te respecteren.

Het parcours is gratis te bezoeken.

meer info op: https://lichtfestival.stad.gent/


[wdi_feed id=”2″]

4 Comments

  1. Het zal nu de tweede keer zijn dat we gaan, kinderen zijn 4 en 6 en willen het absoluut niet missen. De oudste herinnert zich de vorige editie nog. De school doet ook mee, op de schoolmuren is er een kunstwerk en de kindjes hebben ook mee geknutseld aan een installatie.
    De vorige keer zat de kleinste in de draagdoek, weet nog niet goed hoe ik het nu ga doen. Buggy vind ik geen optie maar stappen is ze te traag en te lui voor dus ik denk ook draagzak, alhoewel ze er al een half jaar niet meer in gezeten heeft…

  2. Wij zullen ook zeker van de partij zijn. Vermoedelijk doen we het hele parcours in twee of drie stukjes, da’s het voordeel van middenin de stad te wonen.

    Wat sowieso moet is passeren aan de school van de zoon, waar het parcours langsgaat. Voor wie vrijdag zou gaan: de school zet dan haar deuren open en je kan er terecht voor een hapje en een drankje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.