Ein-de-lijk, onze autovakantie is geboekt!

Woopwoop, wij gaan naar Nantes!

Het voelt als een last die van onze schouders valt! We begonnen een aantal weken geleden met de zoektocht naar een vakantiehuisje. Kindvriendelijk, zo’n 600 à 700 km zuidwaarts, in een groene omgeving, en liefst vlakbij de zee of een meer. Het bleek echter niet zo simpel om ons goesting te vinden binnen het overaanbod aan vakantiehuizen.

Tot we maandag op een héél leuk huisje in Bretagne stootte. Vlakbij de Loire, op een kleine 10 kilometer van Nantes. Het betreft een jong gezin met kinderen die zelf op reis gaan en hierdoor hun huis verhuren. ’t Feit dat de woning bewoond is, zorgt voor een gezellige huiselijke sfeer. Doordat het gezin zelf ook kinderen heeft, is een volledig ingerichte kinderkamer met speelgoed en kinderaccommodatie aanwezig. Meteen hadden we een goed gevoel bij de plaatsbeschrijving, en zonder twijfelen werd diezelfde avond gereserveerd. Hoera! Wij gaan deze zomer met z’n allen richting Nantes.

Autovakantie met jonge kinderen naar Nantes (frankrijk)

Onze eerste reis met kinderen

Ik hou van reizen en moet met grote schaamte bekennen dat we ons Belgenlandje nog niet verlaten hebben sinds de komst van de kinderen. We gaan dan wel ontzettend vaak naar zee en waren ook verschillende keren in de Ardennen te vinden, maar een échte reis? Nee, dat is sinds mn eerste zwangerschap geleden. Ik moet je dus niet vertellen dat we énorm veel goesting hebben.

Autovakantie met jonge kinderen naar Nantes (frankrijk)

Waarom een autovakantie?

Wij kozen voor een autovakantie naar Frankrijk. De rit tot het huisje bedraagt een kleine 700 km. Als we enkele tussenstops incalculeren, zouden we zo’n 8 uren onderweg zijn. Erg doenbaar, lijkt me.

Een autovakantie heeft enorm veel voordelen met jonge kinderen. Je bent allereerst minder beperkt in bagage. Iets wat met kinderen geen overbodige luxe is. Speelgoed, een buggy, een loopfietsje, … . Prop het er maar allemaal bij. Verder speelt ook flexibiliteit bij kinderen in het voordeel. Met de wagen ben je meer in de mogelijkheid om het ritme van de  kinderen te volgen. Zo kan je bijvoorbeeld ’s nachts rijden en de kinderen laten slapen. En het is ook heel fijn als je op locatie een wagen ter beschikking hebt om uitstapjes te doen. Een dagje naar zee, een stadje bezoeken, naar de supermarkt, …

Q: Heb jij nog tips voor onze autovakantie? Of ging je ooit naar Nantes en deel je graag enkele leuke uittips in de regio? Ik hoor het graag!


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

8 Comments

  1. Hoe gaaf, veel plezier alvast. Zorg ervoor dat je genoeg vermaak in de auto hebt. En op tijd weggaan zodat je wat langer uit de auto kan tussendoor.

  2. Tof idee! Ik vind een autovakantie (zonder kids) ook altijd heel tof. Ik moet niet nadenken hoeveel spullen ik meeneem en iets vergeten? Dan kan ik het opnieuw kopen en moet ik me geen zorgen maken of het mee op het vliegtuig mag. Ik ben al wel in de buurt geweest van Nantes, maar er zijn zoveel kleine gezellige dorpjes dat ik even niet op de namen kom. Als het me toch te binnenschiet laat ik het zeker weten. In elk geval veel plezier!

  3. Wat een fijn vooruitzicht!
    Wij gaan al vanaf dat onze oudste 2 maanden was, ieder jaar op autovakantie… Weliswaar in de winter, maar toch…
    Genoeg speelgoed mee voor onderweg (een teiltje er bij voor als ze snel wagenziek zijn ;-)) en rijden maar…. Win overnachten sinds 2 jaar, halverwege… Is echt ideaal!

  4. Lieve foto die bovenste.
    Wij zijn in de beginjaren vaak met de auto weggeweest, maar met zijn vieren (met mijn ex er nog bij) in de auto vond ik meer stress dan in mijn eentje vlíegen met ze (wat ik de afgelopen jaren doe), ha ha. Gelukkig hoef jij niet zo ver. Dat scheelt. Gewoon regelmatig stoppen; ook al duurt het dan iets langer, dan is het wel te doen. En altijd genoeg eten en drinken bij je hebben ivm eventuele files.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.