Getest en (min of meer) goedgekeurd: Hello Fresh

Eén van de hypes van de afgelopen 12 maanden is ongetwijfeld de foodbox. Hello Fresh en consorten bezorgen ingrediënten en recepten aan huis, waarna je als een ware keukenprins(es) aan de slag kan en zelfs de grootste klungel pareltjes op bord tovert. Klinkt als muziek in de oren. Toch?

Creativiteit in de keuken

Ik ben een foodlover. Ik hou van koken (en nog meer van eten!), en probeer graag nieuwe dingen uit. En hoewel de goesting er is, ontbreekt me de tijd om op zoek te gaan naar leuke, lekkere en haalbare recepten. We hervallen vaak in klassiekers. Stoemp met worst, een basic soepje, een simpele pasta, … . Op zich niks mis mee, maar ’t mag wel eens iets anders zijn.

Bij Hello Fresh kan je je foodbox persoonlijk samenstellen. Je kiest voor een original-, family-  of vegie box, vervolgens duid je aan uit hoeveel personen je gezin bestaat en tenslotte kies je een gunstig moment om te leveren. Kiezen uit recepten is niet mogelijk. Je kookt en eet wat de doos schaft!

review Hello Fresh objectieve beoordeling

Verrassing!

DingDong, daar gaat de bel! Jules vind het fantastisch wanneer de Hello Fresh box geleverd wordt. Samen maken we de grote doos open en ontdekken wat voor lekkers we die week zullen eten. Jules mag het gerechtje van de avond kiezen, waarna we meteen aan de slag gaan.

Familybox

Bij huize Depret werd de afgelopen drie weken een familybox afgeleverd, met in totaal negen recepten die uitgeprobeerd werden. De familybox van Hello Fresh brengt je recepten die erg toegankelijk zijn voor kinderen. Het ene recept al wat creatiever en gewaagder het ander. De aangeleverde ingrediënten dwingen je om uit je comfortzone te stappen. Ik werkte met groenten waar ik nooit eerder van gehoord had en een wereld van uitzonderlijke maar lekkere smakencombinaties ging voor me open.

Schrik niet, de ingrediënten of combo’s kunnen dan wel niet erg kindvriendelijk lijken, maar hier werden de bordjes telkens mooi leeggegeten. Warm gerookte zalm met pasta en pastinaak. Nomnomnom. Chinese noedels met mango en paksoi. Mmmmm!

review Hello Fresh objectieve beoordeling

En toch niet 100% tevreden

Top gerechten, top ingrediënten, top concept, en toch ben ik niet overtuigd. Want wanneer je intekent op Hello Fresh kom je terecht in hun abonnementenstroom. M.a.w. je stemt ermee in dat je vanaf dat moment wekelijks een box ontvangt. Wil je dit niet? Geen probleem. Je kan heel gemakkelijk een weekje of twee pauzeren, maar zonder verwittiging ontvang je na de korte pauze opnieuw een box. Wil je graag je abonnement stopzetten? Dat kan ook. Uiteraard. Maar dan moet je even zoeken.

Ze vinden het klaarblijkelijk heel logisch dat je na het bestellen van één box, er automatisch mee instemt dat zij wekelijks een box voor je mogen reserveren. Of je’t nu wilt of niet, ze bestellen je box graag opnieuw! En zodra die box besteld is, dien je hem ook te betalen. No worries, die betaling, overigens, is ook helemaal voor jou geregeld. Gezien de eerste betaling via kredietkaart gebeurt is, tappen ze gewoon bij elke bestelling (zonder transparante communicatie) het volle bedrag van je rekening. Je hoeft niets meer te doen. Lief hé!

En zo ben je plots € 150,00 armer.


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


9 Comments

  1. Ik ben geen fan van HelloFresh of dergelijke bedrijven. Jammer dat bij veel mensen de inspiratie vaak zoek is om lekkere dingen klaar te maken. Veel jonge mensen kunnen ook gewoon bijna niet meer koken. Vroeger werd dit op school aangeleerd. Nu helaas enkel in specifieke opleidingen en dat heeft volgens mij een groot nadeel voor de nieuwe jongvolwassenen die alleen gaan wonen.

  2. Ik heb het inderdaad al vaker zien passeren dat het “abonnement” opzeggen niet zo vlotjes gaat. Het zag er in het begin wel een leuk concept uit, maar ik ben toch blij dat ik me er nooit aan heb gewaagd.

  3. Ik snap de hele hype niet goed eigenlijk :-). Ik kies liever zelf wat ik eet. En okééé, je stapt inderdaad uit je comfort zone, maar dat kan ook zonder box en wanneer je er zelf zin in hebt :-). En de kinderen hier zijn kieskeurige eters helaas.

  4. Goed dat je ook de andere kant belicht! Schandalig eigenlijk hoe er maar vanuit wordt gegaan dat je klant blijft. Hebben ze het nog op een schappelijke manier opgelost?

  5. Ik heb ook al vaak getwijfeld om eens een box te bestellen maar dat laatste is dus wat me tegenhoudt! Ik hou er niet van om vast te zitten aan een bepaald bedrijf en al helemaal niet dat ze zelf betalingen regelen. Momenteel probeer ik zoveel mogelijk zelf in mijn kookboeken/online te snuffelen naar nieuwe recepten, verzamel ik alles netjes en bestel ik in 1 keer op collect&go van Colruyt. Zo hoef ik maar 1 keer per week even naar de winkel en kan ik me iedere avond op mijn receptje richten. Het vraagt wat meer planning maar ik geniet van de gevarieerde maaltijden!

  6. Ik heb HelloFresh ook eens 2 weken getest, maar gelukkig aan het promomeisje gevraagd hoe ik er weer vanaf kon geraken. Maar ik heb ook aan een paar vrienden moeten uitleggen dat ze heel actief zelf hun abonnement moesten opzeggen! Slimme marketingtruc, he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.