Familiepark De Sierk (en waarom het vet de moeite is!)

De Sierk, De Haan

Op uitstap met kinderen: Familiepark De Sierk

U zag het hier mogelijks eerder passeren: Samen met een groep plezante ouders uit ’t Gentse vormen we De Ravotterij. Een solidaire kinderopvang waarbij we beurtelings op elkaars kinderen passen. Klinkt fantastisch en dat is het ook.

Wij dragen bij deze vorm van kinderopvang het persoonlijke aspect hoog in’t vaandel. We gaan voor een hechte groep. Hierbij kennen we elkaars passies en talenten, maar ook gevoeligheden. Net dat maakt ons uniek: Ouders en kinderen als één familie.

Omdat we dit persoonlijke aspect in stand willen houden (en versterken), organiseren we met enige regelmaat een uitstapje. Op aanraden van één van de ouders trokken we gisteren naar De Sierk, in De Haan. (Of Den Oane, lik da we an ’t zèètje zegn)

speeltuin De Sierk, De Haan

Wondere wereld van het circus

Het gebeurt maar zelden dat ik amper in woorden kan beschrijven hoe fantastisch iets is. Bij De  Sierk krijg ik het moeilijk. Alsof een reeks van superlatieven nog niet genoeg beschrijft hoe mijn kinderen het ervaren hebben. Toch wil ik me eraan wagen, al was het maar omdat het je ouderlijke plicht is om kinderen te laten kennismaken met deze onbezonnen vorm van buiten spelen.

De Sierk is een familiepark waar kinderen meegenomen worden in de wondere wereld van het circus. Naast een prachtig omgebouwde tourbus vind je er tal van woonwagens die volgens thema en bewoner zijn aangekleed. Van goochelaar tot touwdanseres, maar ook een arena voor leeuwentemmers en messenwerpers. Werkelijk elk circuspersonage heeft zijn / haar hoekje in het park.

familiepark De Sierk

Authentiek, origineel en vol fantasie

De hoekjes zijn zo authentiek en origineel aangekleed, stuk voor stuk handgemaakt met duurzame en/of gerecycleerde materialen, zonder enig detail over ‘t hoofd te zien. Bij De Sierk worden kinderen uitgedaagd om hun fantasie te gebruiken, waarbij ze zich ten volle kunnen inspelen in het rollenspel.

Doorheen het park vind je overal (loop)fietsen, eenwielers, go-cars en en stelten. Zo rijden de kinderen zelf van de trampolines tot de circustent, en terug. Opstappen en opnieuw afstappen kan op elk moment, waarbij de kinderen hun vervoersmiddel met de nodige nonchalance aan de kant smijten. Dat het allemaal kan en mag, maakt het zo schoon.

Boterhammen met choco

Om 16u00 deelt het park boterhammen met choco uit. Hongerige kinderen lopen als een bende wildemannen naar de cafetaria waar een grote stapel stuten met choco voor hen klaarstaat. Ook iedereen met eigen picknick en drank is van harte welkom! Kortom, De Sierk is een park naar m’n hart.


Q. Kende jij De Sierk al? 


De Sierk, De Haan

Uitstap met kinderen naar De Sierk, De Haan


Wil je zelf een bezoekje brengen aan De Sierk? Bekijk zeker de openingsuren! Het familiepark is enkel geopend tijdens schoolvakanties, maar kan van april tot oktober wel afgehuurd worden door groepen.


Als dit artikel en zijn foto’s je nog niet  konden overtuigen, lees dan de voor zichzelf sprekende reviews op Tripadvisor!


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

2 Comments

  1. Wij zijn fan van de Sierk. Een fantastische ontdekking. Al klopte mijn hart die ene keer toch een paar kloppen te snel toen onze kleine pruts zich tussen een paar tafels en een zak chips van een ander had verschanst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.