Ontbijten? Ik heb het daar moeilijk mee.

danone blog challenge

Iets met goede voornemens. In mei.

Danone daagt de hele maand mei bloggers uit om deel te nemen aan de fameuze Danone Blog Challenge. Kort gezegd: een maand lang gezond, bewust en evenwichtig eten. Hierbij gaan we voor een perfecte combo van groenten, fruit en zuivel. Voor velen een evidentie, maar voor Depret … not so much.

Neem nu bijvoorbeeld het ontbijt

Iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Ook ik verkondig dit gegeven in’t lang en in’t breed bij mijn kinderen. Nogal tegenstrijdig als je weet dat ik zelf geen ontbijt nuttig. Terwijl de kinderen hun portie havermout naar binnen werken, vul ik brooddozen, wordt fruit gesneden, de vaatwasmachine leeggehaald en was geplooid. U begrijpt ongetwijfeld dat ik die kostbare tijd tijdens een schoolweek maar moeilijk aan een ontbijt kan spenderen.

Zodra de kinderen naar school zijn, rij ik naar kantoor en neem plaats achter mn computer. Het duurt niet lang voor ik naar de keuken hol en mezelf een tas thee uitschenk. Op automatisch piloot open ik de koekendoos en neem een koek. Of drie. Tadaaa! Daar heb je ‘mijn ontbijt’.

ontbijt peperkoek DIY met kinderen

Ik ben me er erg bewust van dat het niet oké is.

Het ontbijt wordt niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Het geeft je energie en vormt de kickstart voor je verdere dag. Bovendien geef ik, door niet te ontbijten, het slechte voorbeeld aan mijn kinderen.

De Danone challenge die vorige week van start ging, vormde de gelegenheid om te starten met mijn goede voornemen: ontbijten. Toegegeven: Ik vind het moeilijk. Ik betrap mezelf erop dat ik na het ontwaken absoluut geen honger heb. Vooral op weekdagen de ochtend veelal hectisch verloopt, blijft mijn plaats aan de ontbijttafel vaak leeg.

Ik stel mijn ontbijt uit tot 9u00. Op kantoor staat ondertussen een doos homemade granola en dagelijks neem ik mijn potje Danone mee van thuis. Terwijl mijn computer opstart en ik de krant doorblader, geniet ik van mijn rustig ontbijt. Het mag dan wel niet de ideaal zijn op kantoor, voor mij werkt het. Ik voel meer energie en grijp minder naar tussendoortjes.

yoghurt met granola recept


Q. Hoe zit het met jouw ontbijt?


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]


4 Comments

  1. Elke ochtend rond halftien zelfde ritueel:
    – stuk fruit snijden (of rozijnen nemen als er geen fruit is)
    – yoghurt erbij
    – muesli erbij
    En zo wordt het toch al namiddag vooraleer we naar de koekjes grijpen.

  2. Ik kan niet zonder ontbijt, tegen dat het 10 uur is moet ik alweer iets in mijn mond kunnen proppen of ik voel me misselijk, hahaha 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.