Flashback naar de 90’s met My Little Pony

2017_1102_01320400-01-01

Alles komt terug

Dat modetrends steeds terugkeren is een bekend fenomeen. Van een ultraspannende skinny jeans tot brede olifantenpijpen. M.a.w. van het ene extreme in het andere, en dat in amper een paar jaar tijd. Het is een golvende beweging van komen en gaan.

Zo gaat het niet enkel met kleding, blijkbaar. Ook kinderfiguren kennen blijkbaar hetzelfde fenomeen. Zo mocht ik vorig week met de kinderen naar de filmpremière van My Little Pony, The Movie.

Het was van in de jaren ‘90 geleden dat ik Rainbow Dash en Pinkie Pie gezien had. Voor zover ik weet waren de kleurrijke pony’s voor mijn kroost totaal onbekend. Ik was dus razend benieuwd naar hun reactie. Werkt de succesformule van My Little Pony en hun bekende verhaal over vriendschap nog?

My Little Pony Pez snoepen

My Little Pony, The Movie

Hoewel My Little Pony zich duidelijk op meisjes richt, twijfelde ik om mijn dochter mee te nemen. Het kind is helemaal geen tv-kijker en de laatste keer dat ik haar meenam naar de cinema viel ze halverwege de film in slaap. Over Jules maakte ik me minder zorgen. Geef hem een scherm en hij is content. Of dat nu roze pony’s of snelle wagens zijn? Dat maakt voor hem niets uit.

Het zal u verbazen maar mijn dochter bleef de hele film flink zitten. Geen enkele keer gebruikte ze het bekende “ik moet plassen” excuus om de zaal te mogen verlaten. De concentratie en interesse was er. Hoera!

Na de film werd meteen duidelijk dat beide kinderen door het My Little Pony-syndroom gebeten zijn. Ik vrees dat Pinkie Pie en haar vriendjes het verlanglijstje van mijn kinderen zullen overheersen.

Door de release van My Little Pony, The Movie kwamen verschillende merken met een speciale My Little Pony lijn. Hasbro bijvoorbeeld, maar ook bij Zeeman e.d. kan je momenteel leuke My Little Pony artikelen scoren. Alixe kreeg alvast een vrolijk zingende Princess Sparkle en Spike, en as we speak zingen de twee een vrolijk duet… voor de 80ste keer.

My Little Pony the movie Princess Sparkle & Spike


Like what you read?
Volg me 
Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


5 Comments

  1. Alhoewel ik ook My Little Pony had thuis (dat zal wel in de jaren ’80 geweest zijn) herinner ik me geen Twilight Sparkle of Pinky Pie. Maar mijn dochter is er helemaal verslaafd aan. Ze kijkt letterlijk niks anders meer. Wij zijn dus ook al naar de film getrokken. Tnx voor de Zeeman tip, ik kocht al pijama’s en kousjes in de H&M intussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.