Geniet van die #momlife

Al doende leert men, en zo leerde ik dat je make-up beter buiten handbereik van kinderen bewaart. Al trok ik die conclusie pas nadat de dochter mijn veel te dure dagcrème in haar blonde lokken smeerde, en vervolgens haar gezicht bekladde met blush, oogpotlood en knalrode lippenstift. Dat was nog eens lachen.

Of die keer dat we van onze welopgevoede kinderen mochten uitslapen op zondagochtend. Ik was me van geen kwaad bewust, tot ik enkele minuten later ontdekte wat zich een verdieping hoger had afgespeeld. Een zwarte stift had niet alleen hun gezicht, maar ook het mooie houten speelgoed én de muren van extra kleur voorzien. Klein detail: als ervaren vloggers werd het tafereel door de daders zelf op beeld vastgelegd. Fantastisch, toch?

Ik zou 24/24 als een helikopter boven m’n kinderen kunnen cirkelen, maar in realiteit ontsnappen ze al eens aan mijn aandacht. Een schande durf ik dat niet noemen, hooguit spijtig. Voor mezelf dan toch. De dure lippenstift die onherroepelijk sneuvelde toen mijn dochter iets te hardhandig haar gezicht optaloorde? Zonde. Evenals de met zwarte stift besmeurde muren in de speelkamer. Maar ach, het levert soms ook de meest hilarische taferelen op.

’T Zijn bovendien dingen die in de beste gezinnen gebeuren. Je moet het een keer meemaken om te beseffen dat wasbare stiften geen overbodige luxe zijn, net zoals een extra beschermende iPad hoes en een goede familiale verzekering.

Oh jawel, ook ik die vijf jaar geleden schreeuwde dat mijn kind nooit asociaal op zo’n scherm zou tokkelen, moet toegeven dat televisie, tablet of smartphone al eens als afleidingsmanoeuvre wordt ingezet. In die mate dat ik quasi permanent de nodige telefoon accessoires bij de hand heb om een platte batterij op te vangen.

Om maar te zeggen, ’t is gemakkelijk praten vanaf de zijlijn. Iedereen doet maar wat, maar bovenal: met de beste intenties en één doel: zoveel mogelijk ballen in de lucht houden. En als er eens een bal de grond raakt, hoeft dat geen drama te zijn.

En toch zullen wij ook later, wanneer ons kinderen opgroeien, de magische woorden laten vallen: ‘in mijnen tijd..’. Al zullen mijn kinderen onwaarschijnlijk kunnen aanvullen met een reeks van anekdotes waaruit blijkt dat’k het niet altijd de boel onder controle had.

Zoals de quote op mijn Huawei Y7 (2019) hoesje zo schoon omschrijft: live, laugh, love. Geniet van die kindertijd want ze vliegt zo voorbij.


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.