Ik ging naar de GVR (zonder kinderen!)

De GVR (BFG) of grote vriendelijke reus is in cinemas. Ik schreef een eerlijke review!

“De GVR, natuurlijk”

Geef toe, de natte zomer vorm het ideale excuus voor een avondje oldskool cinema. Dus gisteren nam de babysit het even van ons over en trok ik met mijn wederhelft het stadscentrum in. Naar de bios! De filmkeuze lag op voorhand vast: DE GVR, natuurlijk.

Voor kinderen én volwassenen

“Een kinderfilm?”, hoor ik u denken. Nouja, niet volledig. Wanneer ik plaatsnam in de zaal en een blik achter me wierp, zag ik overwegend volwassenen (zij het niet dat we voor de Engelstalige avondvoorstelling gekozen hadden, maar dat terzijde). Punt is dat de GVR voor veel volwassenen puur jeugdsentiment is.

De film is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Roald Dahl en brengt het verhaal van Sofie en GVR (Grote Vriendelijke Reus). De fantastische verfilming brengt bij volwassenen de kinderlijke verwondering naar boven. Aan het roer van ‘GVR, the movie’ stond niemand minder dan Steven Spielberg, die zijn liefde voor animatie naadloos vertaald heeft in magische beelden.

De GVR is een ideale gezinsuitstap is en toch koos ik ervoor mijn kinderen (met kleuterleeftijd) thuis te laten. Hoewel Jules ongetwijfeld van deze film zou kunnen genieten, zijn de intense scenes net dat tikkeltje donkerder, luider en enger in een cinemazaal. Dus mijn lieve kleuter mag binnenkort de film op DVD bekijken, vanuit zijn vertrouwde zetel op de telly-telly bunkumbox. (beter bekend als TV, maar dan in het Gobblefunk, oftewel het hilarische taaltje van GVR.)

Ziehier de trailer:


WINACTIE!!

En omdat ik mijn lieve vrienden niet op hun honger wil laten zitten, mag ik ook één van jullie blij maken met een dagje cinema. Ik heb hier namelijk een GVR gezinsticket (toegang voor 4 personen!) liggen, klaar om verloot te worden!

Wil jij graag met je moeder, vader, broers, zussen of kinderen de GVR gaan bekijken in een cinema naar keuze?  Deelnemen aan deze winactie is simpel, 

 • Volg esterdepret.be op Facebook en laat hieronder, of onder het bericht op Facebook weten met wie je de GVR graag zou bekijken! 

Deelnemen kan in België en Nederland t.e.m. woensdag 10 augustus. Op donderdag 11 augustus wordt de winnaar via Facebook bekend gemaakt. Veel succes! 


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


18 Comments

 1. Haha, wat een goed idee! Ik wil ook zó graag naar die film, maar mijn kleutermeisje vindt dit ook echt veel te eng. Doe manlief er geen plezier mee, maar misschien moet ik er alleen naartoe gaan. (en doe dus niet mee met de winactie, want ik zou niet weten wie ik mee moest nemen ;-)).

 2. De GVR is voor mij ook puur jeugdsentiment. Ik heb het boek meermaals verslonden. Ik zou mijn broer (5), zus (10) en metekindje meenemen. Kwestie van mijn jeugdsentiment ook aan hen door te geven :).

 3. Ik ga deze film kijken met mn oudste dochter, ze wordt 11 augustus 22 jaar. Dat zou wel een leuk kado zijn. Dan laten we de kleintjes bij papa en gaan wij een avondje lekker genieten samen!

 4. ik wil deze zooooo graag zien! heb het boek destijds verslonden en ga het ook kopen voor zoon binnen enkele jaren. Die wordt 5 eind dit jaar dus zou hem wel al meenemen naar de film samen met mijn man. Enkel onze kleinste zouden we ook bij de babysit laten, die moet nog 3 worden en kan niet lang genoeg stilzitten 😉

 5. Ohhh ik zou graag met mijn vriendinnen Inge Caroline en Ester deze film willen zien maar helaas kan Ester niet dus nomineer ik een andere vriendin 🙂

 6. Oh wat leuk seg. Ik kan de tijd niet zeggen dat ik naar de film ging. Vroeger deden we dat quasi 2 keer per maand. Heerlijk, met een zak chips, een veel te grote cola en meestal een overvloed aan keuzes van films.
  Ik wil dus graag deelnemen. Wie ik zou meenemen? M’n dochter (4) zal het vast te eng vinden, alleen, maar als ik m’n zus meevraag samen met het dochtertje (6) van haar vriend, dan komt het vast goed. De 2 meisjes leerden mekaar deze zomer kennen en zijn niet weg te houden van mekaar. Een filmpje samen vinden ze vast reuze.

 7. Heel graag, idd echt jeugdsentiment 😉
  Een topper van een boek, dus razend benieuwd naar de film
  Ik zou samen gaan met manlief en dochters van 6 en 7
  Om papa,s verjaardag te vieren die in augustus verjaard en wat wij elk jaar met een uitje vieren
  Toi toi toi

 8. Ow wat een Super actie, ik doe graag mee.
  Ik zou dan met mijn man gaan en zwager en schoonzusje, en dan naar Antwerpen. Gelijk een gezellig dagje van maken!

  Duim duo duim?

 9. Great idea! And I see you get a loooot of participation this way! I would like to take Peter to see it, and if he says no, I will take one or three of my foreign mama friends :-)! Will we be scared though?! When I was about 10, I read Gullivers travels and it gave me nightmares! well Im not 10 anymore, but still …..

 10. Met mijn grootmoeder (ook doopmeter), broer en nichtje. Was er gisterennamiddag met mijn grootmoeder (“twas al geleden van diene film met dienen boot”… de Titanic dat ze nog naar de cinema was geweest) maar er waren geen 2 zitplaatsen naast elkaar meer over dus staat nog op onze TODO-list. Zeker dat t ons fantastisch blij zou maken 🙂

 11. Zo leuk.. Mooie uitnodigende trailer
  Wij zijn ook al jaren fan.. Miel mss nog wat klein
  Maar wij willen onze oudste wel eens verwennen met
  Cinema zonder zijn broer. Eens wat fijn v hem zonder dat
  Het aangepast is aan peuters.. Hij is 15j
  En cinema is ook lang geleden voor ons 🙂

 12. Ooohhhh jeugdsentiment en als juf vind ik dit ook zo leuk! Ga ik het boek ook weer lekker in de klas voorlezen! Ik doe graag mee en neem dan onze lieve nichtjes mee naar de bios!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.