Playmobil123 voor een peuter. Yay of nay?


Playmobil 123 ideaal verjaardagscadeau voor peuter of kleuter

Jules en Alixe werden deze zomer beide een jaartje ouder. Jawel, ik heb nu officieel een peuter en kleuter in huis. Binnenkort zijn we uit de luiers en gezien de nachtelijk onderbrekingen zich tot het minimum beperken, herstelt ook mijn slaappatroon.  De babyperiode hebben we overleefd en de toekomst lacht ons toe.

Naar aanloop van de kinderen hun verjaardag kreeg ik steeds vaker de vraag of er een verlanglijstje voorhanden was.  Jep, dat was er. Ik maakte online een verlanglijstje aan en plaatste daar onze cadeautips. Wanneer iemand een bepaald cadeautje gekocht had, kon hij/zij dit anoniem afvinken, waardoor dubbele geschenkjes vermeden werden. De rode draad op dit verlanglijstje was het speelgoed van Playmobil. Mooi design, oerdegelijke kwaliteit en een tikkeltje nostalgie.

Playmobil 123 ideaal verjaardagscadeau voor peuter of kleuter

Doei doei, Duplo

De kinderen gebruiken steeds vaker hun fantasie tijdens het spelen en we merkten al snel dat hun favoriete Duplo-blokken vrij beperkt waren in mogelijkheden. Alixe kon gerust nog een jaartje verder in de wereld van Duplo, maar Jules werd er duidelijk te oud voor.

Toegegeven, ik twijfelde over Playmobil. De overstap van Duplo naar Playmobil leek me groot en in mijn herinnering (toen de dieren nog spraken) bestond Playmobil uit een heleboel kleine onderdelen. Al bleek, tot mijn grote verbazing, dat Playmobil ondertussen een speciale lijn heeft voor de kleinste fans vanaf 18 maanden, genaamd Playmobil 123.

Playmobil 123, voor de kleintjes

Playmobil 123 is steviger en groter dan de klassieke Playmobil, én bevat bovendien geen kleine onderdelen. Ideaal voor die peuterhandjes, me dunkt. De kinderen werden op hun verjaardagsfeest verwend met tal van leuke Playmobilsetjes van vrienden en familie. Waarvoor dank! Als kers op de taart kregen we van Playmobil zelf ook een pakketje opgestuurd. “Een doos voor de kinderen én een doos om weg te geven.” Merci merci merci !

Playmobil 123 ideaal verjaardagscadeau voor peuter of kleuter


WINACTIE!!

En omdat we deze week in een gulle bui zijn, kan je een boerderijset (zie bovenstaande foto) van Playmobil 123 winnen!

Deelnemen aan deze winactie is simpel, 

 • Volg esterdepret.be op Facebook en laat hieronder, of onder het bericht op Facebook weten dat je deelneemt.

Deelnemen kan in België en Nederland t.e.m. woensdag 10 augustus. Op donderdag 11 augustus wordt de winnaar via Facebook bekend gemaakt. Veel succes! 


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


24 Comments

 1. Ondanks mijn liefde voor hout speelgoed, ben ik zo’n fan van Playmobil 123, Super cute en lekker groot. Ik doe zeker mee, wie weet!

 2. Wat een leuke winactie. Ik kende playmobiel 123 nog niet. Wat leuk dat deze lijn er is. Ik ga er eens naar kijken. Ik doe graag mee voor mijn zoon. Hij kan zo leuk in zijn fantasieweteld spelen en houdt erg van dieren. Een mooie combie met deze boerderijset dus.

 3. Oh zo leuk wist ik niet..
  Wij hebben ook duplo en Miel wil er niet zo graag meer mee
  Spelen. Heb idee dat het misschien wat te weinig uitdagend is..
  LEGO nog niets durven kopen omdat ik dacht dat dit met veel kleine
  Spulletjes was.. Maar zo ook reeks voor kleinere LEGO spelers..
  Zou dus leuk zijn voor mijn mieleman

 4. Er zouden twee driejarige kinderen zeer blij zijn mochten ze dat van hun Mareineke krijgen! Malin en thieben (tweeling) spelen sinds kort ook met playmobile. Duplo daagt hen minder uit op dit moment. Dus ik neem graag deel als Mareineke voor mijn metekind.

 5. Ik doe graag mee, dochter is bijna 2 en duplo vind ze op moment weinig aan. Benieuwd hoe ze dit vind ze is wel helemaal gek op dieren en gaat graag naar de kinderboerderij.

 6. Ik merk bij mijn dochtertje van bijna 3 dat ze meer van het ‘verhalen naspelen’ met playmobil is dan van het bouwen met Duplo. Op haar verlanglijstje voor het 3e verjaardag komt dus playmobil te staan. Mijn zoontje van bijna 1 zit ook al lekker “te spelen” met duplo en playmobil. Dit pakketje zou een supermooie aanvulling zijn op wat wij al hebben van Playmobil (en dat is nog niet zo heel veel 😉 )

 7. Ik doe zeker graag mee. Merk ook dat de gewone playmobil nog wat lastig is voor ozne zoon. Popjes vallen om, en dan heoft het niet meer voor hem. Ik ben heel benieuwd of ik merk dat het met deze 123 Playmobil beter gaat!

 8. Wat een leuk speelgoed! Onze dreumes van 18 maanden zou dit ook geweldig vinden. Zonder Facebook doe ik vast niet mee, maar ik wilde even bedanken voor de goede tip! 🙂

 9. Zeker een yey! En het zou te leuk zijn voor mijn jongste. Die weliswaar met de Playmobile van zijn zus mag spelen…maar niet voordat elke klein detail is opgeruimd. Eigen playmobile zou dus voor beide een uitkomst zijn.

 10. Ik doe graag mee! Mijn dochter is pas 9 maanden, maar de tijd gaat snel en dan kan ze er fijn mee spelen.

 11. Wat leuk, deze playmobil set! Superleuk voor onze zoon en dochter van 3 en 1 jaar die zich nu heerlijk vermaken met duplo, maar voor wie dit echt een hele mooie volgende stap zou zijn 🙂

 12. Ik doe graag mee! We hadden de adventskalender van Playmobil 123 en dat was een groot succes. Ook al kwam er natuurlijk kerst-dingen uit, er wordt nog veel mee gespeeld (wel vaak samen met Duplo 😉 )

 13. Wat superleuk deze actie! Ook wij kende Playmobil 123 nog niet. Maar onze kleine meid wil hier heel graag kennis mee maken. Keep up the good work met dit gave blog!

 14. Toen wij nog jong waren, was Playmobil de favoriete van mijn broertje en ik vond Lego geweldig. Mijn kids hebben Duplo, Lego, Playmobil en Banbao. Leuke mix. Dus, Playmobil 123 is zeker een YAY voor mijn klein schatje! Ik doe graag mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.