Getest en goedgekeurd: Familiepark Harry Malter

Familiepark Harry Malter

Getest en goedgekeurd: Familiepark Harry Malter

Samen met de paasvakantie is het zomerseizoen voor de meeste pretparken gestart. En hoewel ik hélemaal geen fan ben van pretparken (iets met te duur, te druk en te lange wachttijden), is er één familiepark dat m’n hart gestolen heeft: Familiepark Harry Malter.

Weggestoken tussen de velden en bossen in Heusden (Gent) vind je dit kleine familiepark. Verwacht u niet aan grote en moderne attracties. Harry Malter is heel amateuristisch en het is net die kleinschaligheid die mij zo aanspreekt. Parkeren doe je in de weide, bij het binnenkomen krijg je een simpel stempeltje en het personeel is één grote familie. Vader Malter leidt de bezoekers rond met het treintje, zoon Laurens verbaast jong en oud met zijn goochelshow en dochter Sara neemt de algemene leiding voor haar rekening.

Harry Malter met kinderen review / recensie

Charmant

Bij het charmante Harry Malter draait het om wat kleine kinderen leuk vinden en dat merk je. Noem het gerust een mini-dierentuin, waar ze (onder het toeziend oog van de medewerkers) de boerderijdieren kunnen aaien en voederen. Maar er zijn ook verschillende apensoorten, papegaaien, stinkdieren en stokstaartjes. Jules deed er zelfs een rondrit op een kameel en zag van op de eerste rij hoe de honden aan ’t dansen gingen tijdens de circusvoorstelling. De dag sluiten we naar goede oude gewoonte af in de gigantische (vintage) speeltuin. Dat de tijd hier is blijven stilstaan, zie ik al een waar compliment.

Werkpunt: de cafetaria

Enige punt van kritiek: blijf weg van de verouderde cafetaria. Een verfrissend drankje tot daar aan toe, maar een maaltijd zou ik je er niet aanraden. Picknick neem je mee van thuis, en kan je zonder probleem in ’t park nuttigen.


Kinderen kleiner dan 1 meter mogen gratis binnen en voor slechts € 28,00 heb je een abonnement / seizoenspas beet. Dit, en veel meer info zoals openingsuren, tarieven en foto’s vind je hier: http://www.harrymalter.be
Oja, voor alle duidelijkheid. Dit artikel is niet gesponsord. Ik ben gewoon zodanig enthousiast over dit familiepark dat ik dit (vrij onbekend) pareltje van Gent met jullie wil delen. 


Harry Malter met kinderen review / recensie

3 Comments

    • Het is inderdaad een onbekend park, en weet je, ’t zijn de onbekende dingen die vaak nog het beste zijn. Vooral: weinig volk, enkel locals, … ideaal !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.