Ik ga op reis en neem mee: Het Enige Boek In Je Koffer

voorleesverhalen verzamelboek: het enige boek in je koffer van Pip & Maki

De eerste keer dat je met kinderen op reis vertrekt, is het best verschieten. Voor dat kleine wezentje alleen zeul je twee grote valiezen mee. Terwijl je eigen spullen in een kleine weekendtas gepropt worden. Van luiers tot flesjes, maar ook tien reserve outfits, speelgoed en een wandelwagen. Een verhuis is er niets tegen.

Het vaste avondritueel

Mijn kinderen zijn erg gevoelig aan verandering. De vele indrukken op vakantie kunnen nogal overweldigend zijn en vaak resulteert dat in onrustige nachten. Daarom vind ik het belangrijk dat ze zich min of meer thuis kunnen voelen op vakantie. Het zit ‘m dan in kleine dingen zoals hun eigen hoofdkussen of een knuffel. Met het oog op een goede nachtrust wordt ook weinig afgeweken van het vaste avondritueel.

We zijn op erg jonge leeftijd gestart met voorlezen. Ik gok dat Jules amper 3 maanden was toen we hem met enige regelmaat op de schoot namen om een verhaaltje voor te lezen. Voorlezen helpt het taalgevoel ontwikkelen en prikkelt de fantasie, maar bovenal is het een erg gezellig en rustgevend moment voor de kinderen. Bij ons is ‘het verhaaltje’ een heilige afsluiter van de dag, en ook op vakantie houden we deze traditie in stand.

voorleesverhalen verzamelboek: het enige boek in je koffer van Pip & Maki

Het enige boek in je koffer

Omdat je op vakantie geen tien boeken kan meenemen, is een verzamelalbum ideaal. Wij kozen deze zomer voor ‘Het Enige Boek In Je Koffer’, van verhalenmakers Pip & MAKI. Het Enige Boek In Je Koffer brengt niet enkel knotsgekke verhalen, maar leren de kinderen ook spelen met taal dmv rijmen en versjes. Elk verhaal wordt ondersteund door prachtige illustraties die de fantasie van de kinderen prikkelt.

Ik zie Jules en Alixe hun ogen glunderen terwijl ik het verhaal vertel over Mannetje Maan die vier bananen met bruine vlekjes vindt. Ideaal voor bananenbrood! Mannetje Maan moet op zoek naar eieren voor zijn beslag, maar op de maan is geen kip (en bijgevolg geen ei) te bespeuren. Hij springt in zijn rode raket en vliegt naar de aarde. Op zoek naar de eitjes van Boer Cor. Wat een fantastisch mooi en fantasierijk verhaal!

voorleesverhalen verzamelboek: het enige boek in je koffer van Pip & Maki

voorleesverhalen verzamelboek: het enige boek in je koffer van Pip & Maki


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram

4 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.