Cars 3 – Weg met stereotypen!

Cars 3 familiefilm Kinepolis recensie

Cars 3 – Onze recensie

Het is ondertussen 11 jaar geleden dat Cars voor het eerst op het witte doek verscheen. Toch is de animatiefilm waarin Bliksem McQueen de hoofdrol speelt nog steeds immens populair bij de jeugd. Ook in ons huishouden is Cars alomtegenwoordig. De kinderen waren dan ook door de dolle heen toen er enkele weken geleden een persoonlijke uitnodiging voor de avant-première van Cars 3 in de bus viel.

Vorig weekend was het zover, samen met de cast en menig bekende Vlaming meldden we ons aan bij Kinepolis Brussel. Voor Alixe was het haar eerste keer in de cinema en ’t meisje was danig onder de indruk van de donkere zaal en het gigantische scherm.

Terwijl Jules stil en geconcentreerd de film volgde, had Alixe het moeilijk om haar aandacht bij het scherm te houden. Ik gok dat de film amper 30 minuten bezig was, toen mijn dochter al over de grond kroop op zoek naar restjes popcorn. Tegen het einde van de film nestelde ze zich bij haar vader op de schoot om een dutje te doen.

Weg met genderstereotypen

U kan nu denken dat de verhaallijn van de nieuwe Cars 3 hier voor iets tussen zit, maar niets is minder waar. Alixe heeft op haar eigen manier van de film genoten en er nog aardig wat van opgestoken ook.

Door een nieuwe generatie razendsnelle racers komt de carrière van Bliksem McQueen onverwachts tot een einde. Verslagen, maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, maakt hij gebruik van gloednieuwe trainingstechnieken. Tijdens zijn training maakt hij kennis met Cruz Ramirez. Jawel, een vrouwelijke tegenspeelster voor Bliksem McQueen. Nee, geen liefdesrelaas voor onze rode held, wel een verhaal over willen en kunnen. Terwijl ze afstappen van het genderstereotyp dat enkel jongens van snelle wagens houden.

Ik streef naar gelijkheid voor jongen en meisje en vind bijgevolg dat Pixar de bal hier ferm binnenkopt. Vergelijk het met Disney’s Mulanverhaal, maar dan met het enige verschil dat geen van de personages het vreemd vindt dat de stoere Cruz, als vrouw op de piste staat. Het is allemaal de normaalste zaak van de wereld dat ze in de race zit en uiteindelijk zelfs kan winnen.

Conclusie, topfilm voor het hele gezin en een leuk activiteit tijdens de zomervakantie!

Cars 3 familiefilm Kinepolis recensie


Bekijk de officiële trailer van Cars 3 hier


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.