Gezocht & gevonden: Een lekkere én gezonde bakmix!

bananenbrood bakmix van Arthurs mix

Dat we hier bij huize Depret al eens aan’t bakken slaan is geen geheim. Terwijl mijn man kiest voor het échte werk (alszijnde patisserie), houden de kinderen en ik het eerder simpel. Ik zou zonder moeite een boek kunnen schrijven met doodsimpele doch lekkere nagerechten waarmee je menig kinderhart kan bekoren. Ik denk hierbij o.a. aan mijn zomerse yoghurtcake met bessen, homemade kruidnoten, of lazyass appeltaart. Misschien moet ik eens werk maken van dat boek? Wat denk je?

Er is namelijk één rode draad in mijn recepten: snel en gemakkelijk. Ikzelf heb een koksopleiding genoten dus ’t is niet dat ik de skills niet heb, maar tijdens het kookgebeuren moeten ook twee kinderen (met het concentratievermogen van een goudvis) geëntertaind worden. Vandaar.

Kant-en-klare bakmixen

Binnen het segment ‘bakken’ kan je kiezen voor kant-en-klare bakmixen. Hierbij kies je voor een snelle bereiding en herleid je de kans op mislukking tot 0. Toch ben ik er geen fan van. Ik hou niet van de lange lijst ingrediënten die doorgaans op de verpakking van zo’n bakmix ziet staan. Je kiest voor snel en simpel, maar tegelijk kies je ervoor om je kind vol bucht oftewel zoetstoffen te steken.

Vorig jaar startte een ex-klasgenote samen met haar zus een eigen bedrijf: Arthur’s Mix. En ’t is niet omdat ik met één van de oprichtsters de schoolbanken heb gedeeld, dat mijn mening hierdoor beïnvloed wordt. Op diezelfde schoolbanken heb ik twintig jaar geleden leren lezen en ’t is die vaardigheid die gebruik wanneer ik de achterkant van de verpakking (met name de ingrediënten) doorneem.

De producten van Arthur’s Mix  hebben me geleerd dat kant-en-klaar is niet persé slecht is. Met de juiste en vooral natuurlijke ingrediënten kan je een bakmix snel, gemakkelijk én gezond maken. En dat is wat Josephine en haar zus doen. Wat startte bij granola, is uitgegroeid tot muffins en cake. Lekker en gezond. Zeker het proberen waard, me dunkt!

bananenbrood bakmix van Arthurs mix

bananenbrood bakmix van Arthurs mix


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram

2 Comments

    • Het gemakkelijkste is via hun webshop.
      Maar in verschillende Delhaize verkooppunten kan je ze ook vinden.
      (ze hebben ook kei lekkere granola’s. Mmm !)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.