“Mama, ik wil een Spiderman” #damn #tiszover

Merchandising: Spiderman beker van zeeman

“Mama, ik wil een Spiderman”

Het kwam uit het niets en trof me vol in mijn gezicht. Hier was ik niet op voorbereid. “Wat zeg je, Jules?” In de hoop dat ik het verkeerd verstaan had. “Ik wil een Spiderman, mama. Spiderman is cool.” Hell no, ik wist dat het moment ging komen. Ik wist dat mijn zoon ooit ging schreeuwen om T-shirts van Cars, schoenen van Spiderman of een rugzak van Frozen.

Toegegeven, ik heb het lang kunnen tegenhouden. Tot nu, dus. Vorige maand had de kleuter geen benul van de befaamde Spiderman, maar sinds kort komt de ‘superheld’ elke avond ter sprake. Blijkbaar is Spiderman immens populair in Jules’ klas. Verschillende klasgenootjes hebben de stoere superheld op hun rugzak, brooddoos of T-shirt staan.

Ik liet het even bezinken in de hoop dat het zou overwaaien, maar Jules leek het te menen. Hij wou dolgraag iets van Spiderman.

Merchandising

U moet weten, ik heb het niet voor merchandising en hou al helemaal niet van ouders die verkondigen dan hun kind van 10 maanden grote fan is van Bumba. Sorry, je baby is geen fan van Bumba, jij wel. Daar is trouwens niks mis mee. Het is jouw kind en jouw leven, dus je beslist lekker zelf hoe je dat invult. Als dat betekent dat jouw kind als een studio100 reclamebord door het leven gaat, het zij zo.

Ikzelf ben geen fan van merchandising en bijgevolg koop ik de producten ook niet voor Jules en Alixe.  Zolang mijn kind er niet naar vraagt, zal ik het dus ook (met veel plezier) niet aankopen. Probleem: mijn kind vraagt ernaar. En hij meent het. Spiderman is zijn held. En dan moet je keuzes maken.

Als hij maar gelukkig is

Toen ik laatst in de Zeeman liep, kreeg ik een drinkbeker van Spiderman in’t vizier. € 0,99 kostte het ding en het zou mijn zoon ontzettend gelukkig maken. Ik twijfelde, maar ging al snel over tot de aankoop. Enerzijds omdat het goedkoop was, anderzijds omdat het subtiel binnenshuis kan blijven.

Deze beker zou wel eens dé manier kunnen zijn om Jules volledig van zijn fles af te helpen. ’s Avond heeft mijn kleuter namelijk nog nood aan zijn melkje. Liefst vanuit de fles. Een beker kan omvallen en dat is niet leuk, zegt ie dan. Een fles daarentegen, die kan gezellig mee in de zetel.

En sinds Jules fiere eigenaar is van een Spidermanbeker heeft hij geen flesje meer aangeraakt. Well done, zoon.


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.