Recept: Bloemkoolpizza met spinazie, rucola en parmaham

Recept bloemkool-pizza

Zei ik al dat’k een expert ben in het verstoppen van groenten? Mijn bijna vijfjarig bestaan als moeder heeft me de knepen van ’t vat geleerd. Van een simpele stamppot waar een volledige savooikool in verdoken zit, tot hartige groenten pannenkoeken met spinazie en courgette.

Deze week stond de fameuze bloemkoolpizza op het menu. Hierbij vormt fijngemalen bloemkool de basis van je pizzadeeg. Aangevuld met een ei en geraspte kaas. Op het internet kan je verschillende bereidingswijzen terugvinden, maar ik start steeds vanaf dit Hello Fresh recept.

Ingredienten voor 1 bloemkoolpizza

Voor de het pizzadeeg:

  • 1 bloemkool
  • 1 ei
  • 50gr geraspte Parmezaanse kaas (dit mag gerust ook een andere kaassoort zijn.)
  • Peper en zout
  • Kruiden

Voor de topping:

  • 5 eetlepels Passata
  • Een hand vol verse spinazie
  • Rucola
  • Parma – of gerookte ham
  • Enkele snoeptomaten

Bereidingswijze

bloemkoolpizza

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en blend deze fijn in de een blender of keukenmachine
  3. Gaar de bloemkoolkorreltjes. Dit kan in de microgolfoven of stoom ze 5-tal minuten in een zeef boven een pannetje kokend water. Als je tijd hebt kan je de bloemkool ook uitstrooien op een bakplaat en deze 25min in een hete (180 à 200°C) oven laten garen.
  4. Laat even afkoelen, doe de rasp in een propere theedoek en wring deze goed uit. Op die manier verwijder je al het vocht uit je bloemkool, en vermijd je dat het pizzadeeg slap wordt.
  5. Meng de uitgewrongen bloemkoolkorrels met het ei en de kaas. Voeg hierbij ook peper, zout en (gedroogde) kruiden toe. Let op met het gebruik van zout. Parmezaanse kaas is van nature een zoute kaas. Extra zout is bijgevolg niet noodzakelijk in je deeg.
  6. Leg je deeg op een laag bakpapier, en dek af met een 2de laag bakpapier. Met behulp van een deegroller, of je handpalm kan je het deeg plat duwen en gelijkmatig verdelen.
  7. Bak de bodem (zonder topping!) 15 à 20min tot het goudbruin is.
  8. Doe de verse spinazie in een vergiet of zeep, en overgiet rijkelijk met kokend water. Wring nadien het overtollige vocht uit de spinazie.
  9. Zodra de pizzabodem afgebakken is, beleg je deze met een dun laagje passata of tomatensaus. Overdrijf hier zeker niet in. 4 à 5 eetlepels zijn ruim voldoende.
  10. Verdeel de spinazie en snoeptomaatjesBloemkoolpizza met spinazie: recept
  11. Bak je pizza 5 minuten af.
  12. Als finishing touch werk je af met parmaham en rucola.
  13. Smakelijk!



Recept bloemkool pizza

Recept bloemkoolpizza met parmaham


Q. Voor de experten onder ons: wat is jullie favoriete topping op bloemkoolpizza?


 

[wdi_feed id=”2″]


 

2 Comments

  1. Heel handig dit. Echt een heel goede manier om vooral de kinderen gezond te laten eten. Al bij het horen van “pizza”. Top!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.