Originele souvenirs op reis: dit namen wij mee naar huis

DIY barbapapa stenen schilderen

Geen reis zonder souvenirs, dus namen wij enkele tastbare herinneringen mee vanuit Frankrijk. Geen dure plastic brol uit een louche kraam, maar een origineel en vooral persoonlijk aandenken aan een leuke vakantie met ons gezin.

Graanstengels

Onze eerste week brachten we door op een prachtige boerderij vlakbij Orléans. We speelden petanque tussen de graanvelden, en terwijl we van ons glas rosé nipten, spotten we reeën en hazen in de avondzon. De kinderen werden uitgenodigd voor een ritje met tractor en maaidorser, ’t was helemaal geweldig!

Maïs en rogge waren de voornaamste gewassen van onze gastheer, en ’t is dan van ook diezelfde gedroogde rogge dat ik enkele stengels mee naar huis nam. Die kregen meteen bij thuiskomt een mooi plekje in de keuken. Daar kan geen ‘made in China’ souvenir tegenop, me dunkt.

Barbapapa stenen

De tweede week van onze vakantie brachten we door in La Rochelle, aan de Franse westkust. Terwijl de kinderen op het keienstrand zochten naar mooie schelpen, nam ik voor elk van ons een steen mee. Deze stenen werden thuis beschilderd en omgetoverd tot Barbapapa-figuren (omg, nostalgie). Heel erg simpel en ik word zo vrolijk van het resultaat!

DIY barbapapa stones stenen zelf maken

Wil je meer zien van onze vakantie in Frankrijk? Ik deelde een fotoverslag met de 18 leukste beelden van onze reis.


One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.