“Mamaaa, vind jij dat mooie muziek?” vraag mijn zoon me op een geïrriteerde toon. Nog voor ik zelf kan antwoorden, vult hij aan met ’t feit dat hij het ‘stom’ vindt. Op de achtergrond speelt een Spotify playlist met de naam ‘StressBuster’. Geen krekelgeluiden of rustgevende golven met meeuwen op de achtergrond, maar rustige (vaak akoestische liedjes) die niet overheersen. Denk aan Riverside van Agnes Obel, Nightswimming van R.E.M. en zelfs de alom bekende klassieker Comptine d’un autre été van Yann Tiersen.
Niks mis met mijn muziekkeuze, me dunkt. Ik durf zelfs zeggen dat het verrijkend kan zijn voor de kinderen. Helaas denken zij daar anders over. Als ze kunnen kiezen staat de cd van Kapitein Winokio op repeat. All-day-long. Pas op, ik heb niks tegen Kapitein Winokio, maar nagenoeg elke dag voor maanden aan een stuk is net wat te veel van ’t goeie.
Wie ben ik om hun muziek af te nemen? Van mij mogen ze naar hartenlust luisteren naar de fantastische songteksten van de Kapitein en mevrouw de Poes, en daarom twijfelden we om de kinderen te laten kennismaken met een hoofdtelefoon en MP3’tje.
Het spreekt voor zich dat niet elk apparaat hiervoor in aanmerking komt. We spreken tenslotte over een kleuters. Na wat wikken en wegen kwamen we op Trekz Titanium Mini van Aftershokz.
Onze mening over Trekz Titanium Mini
De grootste troef van Aftershokz is dat het merk met een bepaalde technologie werkt die geluid via de jukbeenderen geleid. M.a.w. de oren worden niet bedekt en achtergrond- omgevingsgeluiden worden niet afgeblokt.
Trekz Titanium was al even op de markt voor volwassenen. Hier waren ze vooral populair bij fietsers en lopers die zich vaak in het verkeer begeven en het om veiligheidsredenen belangrijk vinden dat ze de geluiden van hun omgeving blijven horen.
Sinds kort heeft Aftershokz ook de MINI variant voor kinderen. Op die manier kunnen de kinderen hun favoriete muziek afspelen (zonder dat iedereen in de buurt moest meeluisteren) en horen ze je nog steeds als je hen toeroept dat het strijkijzer HEET is.
Bovendien beschikt Trekz Titanium Mini over een uitermate flexibiliteit. Als ik de beschrijving op de achterkant van de verpakking mag geloven, kan je de hoofdtelefoon volledig uit vorm trekken en keert het zonder probleem terug naar zijn oorspronkelijke plooi. Niet dat het de kinderen vrijspel geeft, maar ’t is wel een geruststelling dat hun hoofdtelefoon tegen een stootje kan. Door diezelfde souplesse vormt de hoofdtelefoon zich automatisch naar de grootte van het kinderhoofd. En last but not least is Trekz Titanium Mini draadloos, waardoor je kind zich niet verstrengelen in de draden.
Like what you read?
Volg me Facebook
Like what you see?
Volg me op Instagram