Binnenkijken: Onze verbouwing #2

verbouwing herenhuis Gent

Onze verbouwing: 6 maanden voor de intrek

Eind februari schreef ik voor ’t eerst over onze zware verbouwing. Ondertussen zijn we alweer 5 weken verder en met het blote oog zal je weinig verandering merken. Toch zijn we alweer enkele stappen opgeschoven. Momenteel worden enorm verschillende voorbereidende (vuile) werken gedaan. Op die manier kunnen we de laatste weken voor de verhuis in één rechte lijn afwerken.

Een korte stand van zaken: Elke kamer werd ondertussen van nodige stopcontacten en lichtschakelaars voorzien, toch wordt er opnieuw naar hartenlust gekapt, geboord en geslepen. Dit keer voor de plaatsing van leidingen en ventilatie. M.a.w. stof, stof stof! Tegelijk konden we bij het uittekenen van ons elektriciteitsplan gaan nadenken over het gebruik van de verschillende kamers waarbij je noodgedwongen ook al even over de inrichting gaat praten. Lieve mensen, is eerder mijne winkel, haha.

Maargoed, wanneer de elektriciteit en leidingen op punt staan, kunnen we verder met de pleisterwerken. Daar kijk ik stiekem het meest naar uit. Geen stoffige vuile baksteen meer, maar witte strakke muren. Het zal ons huis meteen naar een hoger niveau tillen.

We hebben ondertussen ook onze avonden en weekends gevuld met het afbranden en behandelen van ‘t houtwerk. Dat we de originele elementen zoals houten deuren, deurlijsten en vloeren willen bewaren, spreekt voor zich. Dat het een hoop extra werk met zich meebrengt, moeten we erbij nemen. Bij de aankoop van het huis was zowat al het aanwezige houtenwerk (zelfs de vloeren) overschilderd. Niet persé lelijk, maar onze voorkeur gaat toch naar puur blank hout. Terwijl we de behandeling van onze deuren overlieten aan een gespecialiseerde firma, namen we de deurlijsten en met de nodige werkmaterialen voor onze eigen rekening. Ik kan je zeggen: een arbeidsintensief jobke met 25 deuren in huis.

1 oktober 2017 staat nog steeds met stip in onze agenda. Dat weekend verhuizen we namelijk naar centrum Gent. Nog 6 maanden hard labeur voor we onze intrek nemen in dit prachtig herenhuis.  Woopwoop! Ik hou jullie tussendoor zeker op de hoogte van de vorderingen in onze verbouwing!

binnenkijken: verbouwing herenhuis gent
binnenkijken: verbouwing herenhuis gent


Like what you read?
Volg me ons Facebook

Like what you see? 
Volg me ons Instagram


23 Comments

  • Dankjewel!
   Een beetje een dubbel gevoel wel. Enerzijds kan ik niet wachten om te verhuizen, maar anderzijds gaat het nu al veel te snel gaan en zullen we het onmogelijk kunnen afwerken tegen de verhuis :’), dus wat meer tijd zou welkom zijn, haha 🙂

   Jij ook succes met de bevalling!

 1. Hard labeur, zo’n verbouwing. En al zeker van zo’n oud herenhuis waar voorgaande eigenaars vanalles aan hebben willen ‘moderniseren’ (en meestal niet ten goede). Maar als ik het huis zo zie aan de buitenkant alleen al, gaat het het allemaal dubbel en dik waard zijn 😉 Een pareltje! Veel succes!

 2. Pleisterwerken maken inderdaad een groot verschil! Het huis is meteen veel netter. Wij hebben wel gekozen om één muur bloot te laten, we vinden dat wel een tof effect. Ik ben nu bezig met het vullen van de scheuren in het plafond, de deurlijsten ga ik nadien aanpakken. Succes nog jullie!

  • Jullie ook succes!
   (En wat ben ik grote fan van het kleur in jullie nieuwe badkamer, wauw!)

   De plafonds hebben we volledig herstelt, en de molures of plafondlijsten zijn nu ook aan de beurt. Miljaarde da’s echt precisiewerk dus tussendoor doen we wat andere werkjes, anders draai je zot haha :).

 3. Wat een mooi huis zeg! En wat een werk :). Nog heel veel succes gewenst met de verbouwing. Nog maar een ‘paar’ maandjes doorzetten!

 4. Wauw wat een huis zeg en ik kan mij voorstellen dat er veel aan gedaan moet worden. Het ziet er nu al prachtig uit maar kan geloof ik alleen nog maar beter worden.

 5. Prachtig huis zeg! Juist die mooie oude details. Ik vind verbouwen altijd te gek, maar dat is ook makkelijk praten natuurlijk zonder kinderen. Met kids lijkt me toch erg moeilijk! Ik heb eens een paar maanden in een caravan op de oprit gewoond om te verbouwen. Dan creëer ik er maar gewoon een vakantievibe omheen. Wanneer je het resultaat in het achterhoofd houdt lukt het altijd wel om positief te blijven, kan me voorstellen dat je soms best gefrustreerd kunt raken met alle viezigheid enzo. Heel veel succes, het wordt gegarandeerd een plaatje!

 6. Wat een werk maar Omg wat een prachtig huis!! Echt een droomhuis zeg!! Ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Heel veel succes nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.