Met kids naar zee: het nut van een verdwaalbandje !

Tropische temperaturen, HOERA! Vorig weekend trokken we met de kinderen een weekend naar zee. Op het strand hangt vaak een verfrissend briesje waardoor de warmte een pak dragelijk wordt dan in het binnenland.

Als ware toeristen placeren we ons met windzeil en smijttent op het strand (al dienen deze dingen eerder om je territorium af te bakenen). De kinderen worden ingesmeerd met een dikke laag zonnecrème en krijgen een zomerhoedje op. Het ultieme zomergevoel.

Ik lig gezellig te zonnen, Alixe doet een dutje en Jules graaft een put onder het toeziend oog van zijn vader. Tot plots sirenes klinken. Op enkele meters van ons stopt een politiewagen, even later komen ook brandweer en ambulance aangereden. Mensen gaan rechtop staan, met hun handen op wenkbrauwhoogte houden ze de zon uit hun ogen terwijl ze suggereren waar het drama heeft plaatsgevonden. Op de dijk vormt zich een menigte rond de voertuigen, iedereen wil weten waar de dode ligt.

Hun verbazing is groot wanneer de zorgverleners uitstappen en gewoon naast hun voertuig blijven staan. Een agent wandelt het strand op en houdt halt bij de strandredder. Naast hem staat een huilende moeder, haar zoon/dochter is meer dan 15 minuten ‘vermist’.

Het is procedure, weetje. Wanneer een verloren kind na 15 minuten niet teruggevonden wordt, zal de strandreddingsdienst samenwerken met brandweer, medische hulpdiensten en politie. Wanneer het kind na opnieuw 15 minuten nog steeds niet terecht is, vervoegt ook de Sea King (helikopter) zich bij het team. Best confronterend hé.

Ik ken dit scenario ondertussen en het is niet uitzonderlijk dat dit tafereel zich drie keer per dag, op dezelfde plaats herhaalt.

Elke keer opnieuw die huilende moeder. Snikkend beschrijft ze haar kind voor de elfde keer, ondertussen verdedigt ze zichzelf “ik verlies hem nooooit uit het oog, en nu… “. Hartverscheurend vind ik het, en ik kan wel meehuilen met dat mens.

In de verte komt een meisje aangelopen, met een peuter op haar arm. De moeder schreeuwt het uit en valt op haar knieën wanneer ze haar kind ongedeerd terugziet. Ze aait de krullen van haar zoontje terwijl ze de reddingsdiensten bedankt.

Eind goed, al goed. En zo eindigt het 99% van de keren. (Al verscheen er gisteren alweer een artikel in de krant over een peuter die 2 u op wandel was én maar liefst 7 km verder -in een andere stad- opdook. Lees het krantenartikel HIER)

Voldoende toezicht is noodzakelijk wanneer je je in een massa begeeft. Een kind kan zich immers niet oriënteren en zal snel verloren lopen. Enkele seconden van onoplettendheid zijn voldoende om een kind uit het oog te verliezen.

Wie was nog nooit in paniek omdat een kind dat er zo-even nog was, plots in rook lijkt opgegaan?

Vaak ontfermt een onbekende zich over uw verdwaalde en angstige kleuter, waarna ze samen op zoek gaan naar de ouders. En helaas is dit niet altijd even simpel. Uit verschillende bronnen blijkt dat in 95% van de gevallen geen mogelijkheid is om ouders of begeleiders snel te verwittigen dat hun kind gevonden is.HelpID-4kids verdwaalbandje en duurzame sos polsband. preventie tegen verloren lopen kinderen

Daarom draagt Jules steeds een verdwaalbandje, deze kan je o.a. gratis ophalen bij de redders op het strand. Het nadeel van deze papieren bandjes is dat deze na enkele uren spelen reeds verslijten. De tekst vervaagt en het bandje scheurt.

Wij kozen deze zomer voor een duurzaam verdwaalbandje / sos polsbandje van HELP-ID 4KIDS. Jules was zo fier op zijn bandje, dat hij de eerste weken niet zonder dat ding buiten ging (en ik ga hem niet tegenspreken!).

HelpID-4kids verdwaalbandje en duurzame sos polsband. preventie tegen verloren lopen kinderen

Niet enkel op het strand, maar ook op vakantie, in de stad, een drukke speeltuin, pretpark lopen kinderen snel verloren. Op dit polsbandje vind je zijn naam, geboortedatum en mijn GSMnummer, zodat de nobele onbekende die mijn zoon vindt, slechts een telefoontje verwijderd is.

Het grootste voordeel van deze HELP-ID 4KIDS bandjes zijn hun duurzaamheid. Een stevige polsband met siliconen of RVS plaatje waar de gegevens van uw kind in gegraveerd worden. Het soepele bandje (+ plaatje) kunnen bovendien gemakkelijk in de wasmachine. What’s not to like?

HelpID-4kids verdwaalbandje en duurzame sos polsband. preventie tegen verloren lopen kinderen

38 Comments

 1. Deze zou super handig zijn voor onze geplande uitstapjes naar zee met Louis. Louiske is ondertussen 16 maand en een actief bengeltje , fingers crossed ! 🙂

 2. Hey! Leuk en interessant artikel alweer! Polsbandje lijkt me inderdaad een goed idee! Zou het ook kunnen gebruiken voor ons Mauri. Démi is nog wat te klein om te gaan lopen groetjes!

 3. We gaan eind deze maand op vakantie en dit zo handig zijn. Want onze jongen is zo een wervelwind.

 4. Ohh fantastisch!! Ik doe heel graag mee!! Ik schrijf altijd mij gsm nummer op de arm van mijn zoontje, dit is nog beter!! Ik log je als op Instagram, ik ga direct jouw foto delen!
  Mocht ik niet winnen, dan wil ik je in ieder geval bedanken voor dit logje! Nooit geweten dat er zo’n bandjes bestaan!!

 5. Super, met drie actieve zonen onder de 6 jaar zou dit echt wel handig zijn! Ik heb vaak ogen tekort om hun in het oog te houden.

 6. zou super zijn voor ons lana en emilie. Wij gaan ook geregeld met de kapoen naar het zeetje. En speeltuinen

 7. Juliette en Lou,3 jaar en 15 jaar gaan dit geweldig vinden. En ook de mama en papa! Zo moeten we niet met pen hun armpje gaan beschrijven.

  • De komma is vergeten in mijn vorige reactie. Lou is 1,5 jaar en wil heel graag alles gaan verkennen. Dus zo een bandje is meer dan welkom.

 8. Oh ja! Wij kozen ook al voor herbruikbare bandjes van de AS Adventure, maar deze zien er nog zoveel keer steviger uit!! Zeker welgekomen voor één van onze prutsen die o zo graag eens naar de zee lopen… (Clara nog niet 😉 )
  Hopelijk winnen we er eentje! 🙂

 9. Ik zou deze graag voor mijn zoontje Jens willen hebben.
  Mijn zussen zijn lyrisch over het bandje

 10. Super handig voor mijn dochter die nergens gevaar in ziet en gewoon op pad gaat.
  We roepen wel eens voor de grap dat we een chip laten plaatsen maar dit is een mooi alternatief haha

 11. Ik zou deze graag winnen voor mijn dochter Jasmijn van 2,5. Ze gaat graag op ontdekking uit en zo’n bandje zou heel erg fijn zijn!

 12. Super, eindelijk een bandje met voldoende tekstgelegenheid. Kunnen we eindelijk onze telefoonnummers en zijn allergie op 1 bandje vermelden!

 13. Voor mijn zoontje Milan van 4jaar zou het perfect zijn. Elke keer als we naar een pretpark oid gaan, bedenk ik me… oja, we zijb een polsbandje vergeten mee te nemen en schrijven we onze telefoonnummer met pen op zijn arm. Zo’n bandje als deze zou perfect zijn en kan altijd omblijven!

 14. Graag voor mijn zoon Tijs.
  Hij is begonnen met lopen en we gaan in de zomervakantie naar het strand!

 15. Nou he, hier ook een zoontje van 5 die zijn bandje al 4 jaar draagt. Graag zou ik er ook eentje voor zijn zusje van 1 jaar willen. Eentje winnen is natuurlijk helemaal waanzinnig!

 16. Voor de dochter van mijn vriendin. Mijn dochter heeft er 1 en draagt em als we op pad gaan. Het uiteinde vh bandje sla ik een stukje terug en schuif dan het klipje erover heen, zo zit t bandje xtra goed vast. Ze weet ook wat ze moet doen als ze papa en mama kwijt is. Ik vind t echt een goede uitvinding.

 17. Wat een super actie! Mijn bengel van bijna 18 maanden is ook zo’n snelle renner. Gelukkig nog nooit kwijt geraakt maar ik hou er rekening mee dat me dat wel een x gaat overkomen… Ik ben al aan het rondkijken naar zo’n armbandje dus dit zou super welkom zijn!

 18. Mijn zoon van vier jaar en mijn dochter van 2 jaar kunnen zo’n mooi en goed bandje wel gebruiken als we op een heerlijke dag naar het strand of speeltuin gaan.
  Alvast bedankt

 19. Onze dochter is nu 2 jaar, en een echte ontdekkingsreiziger, wij gaan binnenkort op vakantie naar een camping in Duitsland, en dan zou dit bandje toch wel een hele uitkomst zijn, natuurlijk verliezen we haar niet uit ons oog, maar met een HelpID4kids bandje, kunnen we wel iets rustiger zitten.

 20. Met een eigenwijze, nieuwsgierige peuter van bijna 2 heb ik al regelmatig een bijna hartstilstand gehad… Zo’n prachtig bandje zou me wat gemoedsrust kunnen geven!

 21. Oeh, wat een aangrijpend verhaal! Ik zou zo’n bandje graag willen winnen voor mijn kleinzoon; zijn ouders zijn (nog) niet overtuigd, maar als betrokken oma ben ik graag vervelende situaties voor 😉

 22. Heel graag dit armbandje! Met een abonnement op de dierentuin en een loslopende peuter zorgen deze bezoekjes vaak voor mini-hartstilstandjes…!

 23. Ik zou heel graag dit bandje willen winnen. Mijn jongste zit in de peuterpubertijd en loopt geregeld weg. Ik Let echt wel op maar ze is zo snel! Dit bandje vind ik een geruststellend idee.

 24. Heel graag zou ik deze winnen, voor of mijn zoontje van 2 jaar en/of mijn dochter van 10 maanden die ondertussen zich ook al aardig weet te verplaatsen. Ik deel hem via Facebook want ieder kind moet snel weer terug naar zijn ouders kunnen.

  Thnx voor de blog.

 25. Dit zou zo handig zijn voor onze kleine kapoen. Hij loopt altijd graag de andere kant op : daaaag mama! Dus vroeg of laat zal dit bandje zeker van pas komen!

 26. Dit zou super handig zijn voor mijn babypeuter! Voor een dagje weg.. naar de stad.. of een leuk uitje naar een pretpark. Efteling bijvoorbeeld. Fantastisch

 27. Zou dit onze waterrat Bram dan bij ons kunnen houden? We gaan over 3 wkn op vakantie richting de zee en ik denk dat het met onze ondernemende peuter die nergens bang voor is geen overbodige luxe zal zijn. We doen hem thuis om en na 2 weken vakantie ook thuis pas weer af! 😉
  Ik volg je ook op IG dus ga je daar zeker taggen voor een extra kansje!

 28. Heel graag zou ik voor onze zoon zo’n bandje winnen! Hij is 2,5 maar praat nog niet. Maar mama zeggen en naar een bandje wijzen moet wel lukken!

 29. voor mijn zoon, 4jaar, heel nieuwsgierig en zich van geen kwaad bewust. Een polsbandje staat toch beter dan mijn telefoonnummer met dikke zwarte stift over de ganse lengte van zijn arm 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.