Waarom de winterefteling een KEIGOED idee is.

Winterefteling holle bolle gijs papier hier

Winterefteling

Verklaar me zot, maar desondanks ik een mooie kindertijd heb gehad, zelf al vier jaar moeder én continu ontzettend positieve verhalen hoor, was ik nog nooit in de Efteling geweest. Tot afgelopen weekend, althans. Want zaterdag trokken we met ons gezin van vier richting Kaatsheuvel voor het mooiste pretpark van de Benelux.

De eerlijk gebiedt mij u te vertellen dat we ‘maar’ drie attracties gedaan hebben. Dat kan misschien weinig klinken, maar naar mijn mening ga je niet naar de Efteling om op een rollercoaster te zitten.

De Efteling is veel meer dan een attractiepark. Het is de magische beleving die ’t em doet. Een ontmoeting met de wondermooie sprookjesboom, imposante Langnek, en alwelbekende ‘papier-hier’ Holle Bolle Gijs. Ga je met het gezin en wil je toch enkele attracties meepikken, kies dan diegene waar Efteling in uitblinkt. De familieattracties Droomvlucht of Symbolica, bijvoorbeeld.

2017_1216_03160800-01

De Efteling is één van de weinige pretparken dat open blijft tijdens de wintermaanden. Meer zelfs, de winterefteling stelt alles in het werk om het park in de winter nog gezelliger te maken. Niet enkel de attracties en parkfiguren worden in een winters jasje gestoken, ook het hele park wordt voorzien van kerstbomen en verlichting. Je kan opwarmen bij het vreugdevuur en een danske placeren met het gospelkoor. Er zijn blokhutjes die warme chocomelk, gluhwein en unox rookworst serveren, en je kan je op de schaatsbaan wagen in het ijspaleis. Dat alles terwijl het in het park heerlijk rustig is.

Kortom, De winterefteling is een ware aanrader! En jawel, een totaalbeleving die zelfs de allerkleinsten kunnen bekoren!


Q. Ging jij al naar de Efteling? Of ben ik de enige duts die tot z’n 27ste levensjaar wachtte voor een eerste bezoek.


stoomtrein winterefteling in efteling

sinterklaas winterefteling

langlaufen efteling in winterefteling

vreugdevuur kampvuur in efteling

sprookje langenek donker winterefteling

fontein klank- en lichtspel efteling


Like what you read?
Volg me 
Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


12 Comments

  1. Al zo lang niet bij de Efteling geweest, maar als we dan zouden gaan dan zeker tijdens de feestdagen, want wat ziet dat er prachtig uit zeg.

  2. Je foto’s zijn prachtig ik vind de efteling ook altijd mooi om heen te gaan maar voor mij bijna even ver als naar duitsland

  3. Het staat inderdaad hoog op mijn verlanglijstje. De kinderen hebben er nu de juiste leeftijd voor. We zetten het absoluut op de planning in de vakantie. Al vind ik de kaartjes wel duur om met z’;n vijdjes te gaan. Maar ach voor een dagje uit, soms even ogen voor sluiten 😀

  4. ALs ik die foto’s zie, krijg ik helemaal zin om naar de winter efteling te gaan. Vooral die foto met de fontein en je kleintje die probeert te langlaufen. Heerlijk!

  5. Wij zijn begin december nog geweest. Maar voor mij was het ook heel lang geleden, en mijn vriend (33) was er nog nooit geweest. Dus je bent niet de enige. 🙂 Ik was ook erg onder de indruk en wil nu al terug. Ik blogde er ook over!

  6. Oooh ja, zo leuk! Zelfs voor volwassenen. Als ik niet hoogzwanger was, had ik m’n neefje van bijna 3 erheen gesleept. Te gezellig! Volgend jaar maar doen! Mooie foto’s, trouwens.

  7. Waaaaaaat?! Je had nog nooit de Efteling bezocht? Dat is sinds mijn 4 jaar al mijn lievelingspretpark, denk ik 😀 En ja, ik ga op mijn 26ste nog altijd het liefst naar het Sprookjesbos!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.