Zijn idool? Kapitein Winokio.

Kleuter fan van Kapitein Winokio nieuwe boek wat wil jij later worden

Zijn idool? Kapitein Winokio.

Zelf was ik al langer overtuigd. Er was nog geen sprake van kinderen toen ik mijn eerste cdtje van Kapitein Winokio aanschafte. ‘Berengoed’ luidde de titel en er stonden hits op als “Er was een vogeltje dat kon niet meer kakken” en “Al die willen te kaap’ren varen”. Kapitein Winokio is ondertussen bijna 12 jaar bezig en viste én verfriste tal van Nederlandse kinderliedjes op.

Met zijn eigentijdse versies van de traditionele liedjes speelt hij in op de fantasiewereld van jong (én oud). Hij laat het kind in elk van ons weer ontwaken. Muziek is dan ook erg belangrijk binnen de ontwikkeling van een kind. Ritme, rijmpjes, melodie en intonatie zijn enorm goed voor de taalontwikkeling van kinderen.

“Dé Kapitein”

Binnenkort wordt Jules 3 jaar en de kleuter begint een duidelijke voorkeur te ontwikkelen voor bepaalde typetjes en tvhelden. Waarbij anderen een heuse obsessie kweken voor Bumba, Cars of prinsessen is Jules gigantische fan van Dé Kapitein. (Uitstekende keuze, zoon. Dankjewel hiervoor)

Daar zit ie dan, elk weekend, omstreeks 7u30 ’s ochtends met zijn kapiteinshoed voor de televisie. Te wachten tot Kapitein Winokio het anker licht en de zeilen hijst. “Draaien aan het grote roer, draaien aan het grote roer, … “, hoor ik hem enthousiast meezingen.

Wat wil jij later worden?

De nieuwste cd van Kapitein Winokio mocht dan ook niet aan zijn/onze collectie ontbreken. Wat-wil-jij-later-worden brengt 20 vrolijke liedjes die je kind laten kennismaken met verzonnen én traditionele beroepen. Van vuilnisman tot krokodillentrainer, van boomchirurg tot wolkenmaker. Alles kan en alles mag van De Kapitein. Op en top meezingers voor Jules!

Kleuter fan van Kapitein Winokio nieuwe boek wat wil jij later worden

Kleuter fan van Kapitein Winokio nieuwe boek wat wil jij later worden

Q: Heeft jouw kind een idool? Tell me all about it 🙂


Doe je eigen dingetje
Met je eigen willetje
Doe maar lekker wat jij wil
Doe je eigen dingetje


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

One Comment

  1. Man, ik ben zo’n Kapitein Winokio fan! Als juf rebelleer ik een beetje tegen studio 100 (Waar niets mis mee is natuurlijk). Ik hou van klassieke kinderliedjes en nu ik zelf een dochter heb, weet ik wat vragen voor de komende verjaardagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.