Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is je peuter goed te laten eten. Het is best frustrerend wanneer je je best doet om een verse, gezonde én bovendien lekkere maaltijd te prepareren, die mijnheer de peuter dan gewoon nee-schuddend opzij duwt.
Hij eet nog liever een hele dag niks dan te proeven van mijn kookkunsten.
Gelukkig zijn bijna alle kinderen zijn dol op pasta. Ook mijn kinderen en ik maak hier gebruik van door te variëren en te spelen met kleur en smaak. Tortellini is dan ook een echte aanrader.
Tortellini is een pastasoort gevuld met gehakt, spinazie of kaas. De pasta is ideaal voor Rapley-kindjes aangezien het perfect in hun handje past, dus smikkel smekkel voor Alixe, maar ook Jules eet gretig mee.
Hieronder het recept dat ik gebruik:
Ingrediënten:
- 250 gr tortellini (met vulling naar keuze)
- 125 gr mascarpone of ricotta
- 400 gr verse spinazie
Bereidingswijze:
- Kook de tortellini gaar volgens de verpakking
- Kook de spinazie gaar (spinazie koken duurt slechts 1 minuut!)
- Let op: spinazie is een nitraatrijke groente, dus laat dit na het koken goed uitlekken en wring zoveel mogelijk kookvocht uit de groente.
- Meng de mascarpone of ricotta onder de warme spinazie. Je zal merken dat de kaas vloeibaar wordt
- Schep de tortellini uit op bord en werk af met een lepel spinazie + saus
Smakelijk !
Wat is jouw kindje z’n favoriete gerecht? Let me know!