5x wat me helpt als het even wat minder gaat

naamketting

’T kan te maken hebben met de seizoenswissel. Dat er al eens voor een rokje gekozen wordt, of erger: een bikini. Witte benen, stoppeltjes en rolletjes worden zichtbaar en mijn zelfvertrouwen zakt naar een dieptepunt. Dat ik mezelf (en vooral mijn lichaam) blijf vergelijken met 16 jarige meisjes speelt hierin mee. Onterecht, besef ik op heldere momenten. Al kan je me daar op m’n slechte dagen maar moeilijk van overtuigen.

Feit is dat ik het soms moeilijk heb en dat ik hierin ongetwijfeld niet alleen ben. Omdat zelfmedelijden weinig oplost, heb ik zo m’n eigen manieren gezocht en gevonden om dat vertrouwen die nodige boost te geven.

1.    Shop ‘till you drop

Dan ga ik shoppen voor mezelf en leg me de beperking op om geen kinder- en/of herenafdeling te betreden. Zo kan een nieuw lingerie setje wonderen doen. ’T kan een persoonlijke voorkeur zijn, maar shoppen doe ik graag alleen. Alleen zo kan ik mijn tijd nemen om de collectie door te nemen, en enkele stuks te passen.

2.    Datenight

’T is slechts één van de vele zekerheden binnen het ouderschap: kinderen eisen enorm veel aandacht en tijd op. Er zijn weken dat je amper tijd hebt om als koppel een deftig gesprek te voeren. Als het even wat minder gaat en de nood aan zo’n ventilerend gesprek hoog is, is een babysit geen overbodige luxe. Dan reserveren we in ons favoriet Gents restaurantje en dwalen we arm in arm door de steegjes. Zo’n datenight maakt altijd veel goed! (Tip: probeer die avond eens om niet over de kinderen te praten!)

3.    Peptalk met de vriendinnen

Mijn goeie vriendinnen zijn op één hand te tellen. Diegene waar ik altijd terecht kan. Liefst voor een enthousiaste babbel en een fris glas cava, maar bovenal diegene waar ik zonder enige schaamte kan zeggen dat het even niet gaat. Al hoeft het niet persé uitgesproken te worden, een namiddag met één (of meerdere) van de vriendinnen is vaak voldoende om de zinnen even te verzetten, alles te relativeren en er opnieuw met opgegeven hoofd in te vliegen.

4.    Kuisen en ontspullen

A clean house, a clean mind. Een proper huis brengt me tot rust, en zo vreemd is dat helemaal niet. Op dagen dat ik veel stress ervaar, merk ik dat het me deugd doet om enkele kasten uit te kuisen, of ons tuinhuis (de tussenstop voor alles wat naar het containerpark moet) uit te mesten. Hoe voller de autokoffer, hoe lichter de last op m’n schouders. Of zo lijkt het toch. Mijn wagen uitmesten en naar de carwash gaan, bijvoorbeeld? Ik voel me als herboren!

5.    Sporty spice

Sporten geeft me een enorme energieboost. Ik moet mezelf vaak naar de fitness sleuren, en die eerste meters op de loopband vind ik verschrikkelijk, maar eens ik vertrokken ben en het ritme gevonden heb, is’t heerlijk. Tegelijk vind ik de fitness (of sportschool voor de Hollandse lezers) een moeilijke plek wegens maatje 36 dat er volledig opgemaakt loopt te paraderen alsof het een catwalk in’t shoppingcentrum afloopt.

2 Comments

  1. Benieuwd naar jullie favoriete Gentse restaurant…
    Tips voor goede adresjes zijn altijd welkom. ?

    • Oh da’s moeilijk kiezen.
      Matthijs en ik gaan graag eens vettig eten bij de Gekroonde Hoofden, vlakbij het Gravensteen. Verder vind ik de Stokerij en Multatuli (zelfde keuken) wel goed, of de restaurantjes in Oudburg heel gezellig. Als’t wat meer mag kosten is Het Publiek ook een toppertje :D.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.