Snelle, gemakkelijke én lekkere appeltaart

Onlangs mochten we met de kinderen appels plukken op een oogstfeest. Met twee goed gevulde manden keerden we huiswaarts en gingen meteen aan de slag. Als eerste werd appelmoes bereid. Kilo’s appelmoes die gestockeerd werd in de diepvries. Ruim genoeg om de wintermaanden te overbruggen. Wanneer je dan toch een overdaad aan appelmoes hebt, kan je er gemakkelijk een aantal overheerlijke appelflappen maken. Nomnomnom.

Appeltaart

Van de kinderkookschop kreeg Jules een heuse bakkoffer cadeau en sindsdien is de vrolijke peuter niet meer uit de keuken weg te slaan. Wij gingen dus aan de slag en toverden in no time een lekkere appeltaart op tafel.

Iedereen is vrij zijn moeilijkheidsgraad zelf te bepalen. Wie wil, kan/mag gerust zijn kruimeldeeg of banketbakkersroom zelf bereiden. Ik kan je zeggen, met kinderen in de buurt en een peuterzoon die continu ZELUFDOEN scandeert kies ik liever the easy way.

Koken met kinderen, super snelle en gemakkelijk appeltaart met pudding

Men neme:

 • twee zakjes(2x 50gr) vanillepudding poeder mix (van bvb Imperial of Dr. Oetker)
 • 1 L Melk
 • 125 gr suiker
 • kant-en-klaar kruimeldeeg
 • 5-tal appels
 • snuifje kaneel

Bereidingswijze:

 1. Bereid de pudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou er wel rekening mee dat je een stevige pudding moet bekomen, dus werk met minder melk dan aangegeven. Bvb 1 liter melk per 100gr pudding poeder.
 2. Laat de pudding afkoelen
 3. Verwarm de oven voor op 180°C
 4. Bak het kruimeldeeg reeds +/- 10min blind (=zonder vulling). Prik hiervoor gaatjes in de bodem en werk met bakbonen of baklinzen om te vermijden dat je taartbodem tijdens het voorbakken zal stijgen. Als je geen bakbonen ter beschikking hebt, kan je ook een ander gewicht gebruiken zoals bijvoorbeeld een groot bord dat in de taartvorm past.
 5. Verspreid de pudding over de (ondertussen stevige) taartbodem
 6. Snij je appeltjes fijn en leg deze geschrankt op de pudding
 7. Bestrooi het geheel met een snuifje kaneel
 8. Laat je taart nog 30 min afbakken in de oven
 9. SMAKELIJK

Koken met kinderen, super snelle en gemakkelijk appeltaart met pudding


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]


5 Comments

 1. Leuk. Ga ik binnenkort eens maken met onze dochter. Ik had alleen nog nooit van kant en klaar kruimeldeeg gehoord. Dat moet ik dus even in de supermarkt gaan zoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.