Baby Born, Baby Boooooorn *reclamedeuntje*

25 jaar verjaardag Baby Born pop

Baby Born, Baby Booooorn *reclamedeuntje*

Ze heeft jaren op mijn verlanglijstje gestaan, de fameuze Baby Born. ’t Moet zijn dat’k een heel stout kind was, want elk jaar opnieuw zat ik vol ongeduld te wachten op mijn levensechte pop die nooit kwam.

Als ik Baby Born wou bewonderen was’t bij mijn nichtjes te doen. Zij waren namelijk fiere ‘ouders’ van het popje dat o.a. kon plassen en huilen (mét tranen). En bij de pop alleen bleef het natuurlijk niet. De pop moet namelijk ook een bed hebben, ahja! En een eetstoel, ahja! En een buggy, natuurlijk. En kleren, voor elke gelegenheid een bijpassende outfit, uiteraard.

Misschien dat daar het schoentje wrong voor mijn ouders? De schrik dat het hele huis ingepalmd ging worden door poppenspullen? Naar alle waarschijnlijk waren zij heel blij dat mijn broer en ik eindelijk de luiers en melkflesjes ontgroeid waren en was de confrontatie met een pop die huilt, pist en boert, geen goed idee.

Die felbegeerde pop

Anwayz, los van ’t feit dat de felbegeerde Baby Born nooit onderdeel mocht uitmaken van mijn speelgoedcollectie, is het toch nog goed gekomen met mij. Ondertussen ben ik zelf moeder van twee kleuters die de poppenleeftijd bereikt hebben.

Vorig jaar kocht ik voorzichtig al eens een popje op de rommelmarkt.  2 euro kostte het ding me en ik wou ermee nagaan of mijn kinderen ‘poppenminded’ waren. Hell yeah, niet elke dag, maar met enige regelmaat geniet het popje volle aandacht. Dan krijg het verse kleertjes aan en een flesje melk. Gelukkig betreft het geen echte baby, want ‘pop’ (zo heet het ding), vloog al verschillende malen door de kamer.

Verrassing!

Ik vind het heerlijk om te zien hoe de kinderen opgaan in het rollenspel met pop. “Ik ben papa en jij bent mama”, zegt Jules dan doodserieus. Ze leken mij er klaar voor, een echte Baby Born. Geen goedkoop ding, maar al 25 jaar een klassieker in de poppenwereld.

Vandaag was het zover. De grote doos, de ‘Birthday Editie’ werd zonet geleverd. Na al die jaren mag ik me dan toch nog trotse (onrechtstreekse) eigenaar noemen van een échte Baby Born.

25 jaar verjaardag Baby Born pop

25 jaar verjaardag Baby Born pop


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

8 Comments

 1. Lenne is nog maar 15 maanden en speelt vrijwel constant met haar “baby”. Ze noemt de pop ook zo, want “pop” kan ze nog niet uitspreken 🙂 Baby Born heb ik als kind ook gehad, maar ik was eigenlijk geen poppenmeisje, dus bleef ze vaak gewoon liggen waar ze lag. Als ik het zo zie, gaat Lenne wel een poppenmeisje worden en zal er ook hier een Baby Born in huis gehaald worden 😉

 2. Dank je wel hoor. Zit ik met dat deuntje in mijn hoofd. Haha. Ellie heeft toen ze 6 maanden was een pop van Haba gekregen. Ze is zo zot van haar. Pop moet mee eten, mee slapen,… Dus ik vrees dat we een poppenkind hebben.
  Ook hier altijd een baby Born willen hebben en ook nooit gekregen. En die konden wel echt huilen e! 😉

  • Hahaha Babyboooorn. Zalig eh! ‘k Zit er ook al een hele dag mee in mn hoofd. Ah kijk, ik ben niet de enige die geen Baby Born kreeg van haar ouders. Gaan we samen in een hoekje huilen? Mihihihi

 3. Haha ik kreeg dat vroeger ook niet en toen plots wel maar dan was ik al wat ouder en heb ik er niet zo heel lang meer mee gespeeld. Maar Emma speelt er nu heel vaak mee, we hebbe zelfs een paar jaar terug de “andere afkomst” variant gekocht en ze speelt heel graag met beide poppen … ze zaagt nu wel al eventjes om extraatjes ervoor te kopen …

 4. Ik had vroeger echt super veel poppen en wij hadden een super grote kelder met een poppenhuis. Zo had ik ook een babyborn. Grappig om te zien dat sommige dingen na zoveel jaar nog steeds populair zijn.

  • Inderdaad! Al 25 jaar en nog steeds een klassieker, die BabyBorn.
   En ik heb zelfs de indruk dat de pop de laatste 15 jaar niet meer gewijzigd is. Zowel het logo, de pop, de kleertjes, … Of lijkt het alleen maar zo? 😀

 5. Leuk! Ik was gek op mijn poppen en als volwassen moet ik altijd bij Dreamland naar de poppen gaan kijken. Ik vind ze zo leuk! Mijn meisje van bijna 3jr heeft er veel. Veel 2dehands gekregen, maar ik heb zo’n mini Baby Born gekocht als ik zwanger was en een echte bij een 2dehandsbeur gevonden.

  • Haha herkenbaar! Ik ging ook altijd eens op de popafdeling piepen in speelgoedwinkels. 2dehands is inderdaad een goede oplossing, want ze zijn een beetje duur hé (shhht).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.