A l’aise op bergvakantie met kinderen, gaat da?

bergvakantie met kinderen

Oh wat hou ik ervan om met de kinderen stukjes van de wereld te ontdekken. Elke zomer trekken we met het gezin richting Frankrijk. We genieten er van de brede Franse kustlijn en spenderen dan ook liefst onze uren languit op het strand of in zee. A l’aise, n’est ce pas?

Terwijl de zomer volledig in ’t teken staat van unpluggen in La Douce France, zoeken we doorheen het jaar dan weer eerder naar interessante citytrips waar ruimte is voor de nodige cultuur. ’t Is een andere manier van vakantie. Eén waar mijn stappenteller overuren draait, en dat doet minstens even deugd. Zo trokken we vorig jaar met de kinderen naar het prachtige Venetië, and we loved it!

Binnenkort trekken we met onze driekoppige kroost opnieuw richting Italië, en ik ben benieuwd wat dàt gaat geven. Het is namelijk een nieuwe vorm van reizen die ons voorlopig onbekend is. We gaan op bergvakantie! Een reis waar we ons gaan terugtrekken in de natuur, vele kilometers gaan afleggen terwijl we genieten van adembenemende uitzichten. Hoewel we helemaal kunnen opgaan in een zondagse bos- of herfstwandeling, is een hike in de bergen toch een ander paar mouwen. Ik bereid me alvast voor op’t nodige geneut, gemor en gezucht, om vervolgens -eens we de top bereikt hebben- te bekomen met een prachtig uitzicht, en warme chocomelk en de nodige selfies om de thuisblijvers jaloers te maken.

“Zoals Airbnb, maar dan voor campers”

We hebben even overwogen het fantastische berglandschap van Noord-Italië met een mobilhome te verkennen. Tegenwoordig kan je heel gemakkelijk zo’n mobilhome huren via een deelplatform. Mijn broer trok met zo’n gehuurde mobilhome van Goboony door Schotland en was vol lof. Om het met zijn woorden te zeggen: Airbnb, maar dan voor campers. Want jawel, je huurt gewoon de camper of omgebouwde minivan van een particulier. Top systeem, toch?! Een deel-initiatief dat interessant is voor zowel huurder als verhuurder, als je’t mij vraagt.

Uiteindelijk speelden we toch op safe en kozen ervoor om onze nachten in een gezellige en warme B&B door te brengen. Vooral het onvoorspelbare herfstseizoen, het gebrek aan kennis van de streek én het feit dat er drie (kleine) kinderen mee reizen hielden ons hierbij toch een beetje tegen.

Noem me gerust een seut. Gezien het onze vuurdoop in de Zuid Tirolse bergen betreft, kiezen we dit keer toch liever voor zekerheid. Maar wat niet is, kan uiteraard nog komen. En graag zefs! Het lijkt me namelijk de ideale manier om roadtrip – gewijs een land of regio uitgebreid te kunnen ontdekken. En als ik even helemaal mag wegdromen, dan liefst met zo’n pastelkleurig oldtimer Volkswagen busje door de stukjes ongerepte natuur in Zweden of Denemarken. Ja mannekes, het kind in mij wordt al helemaal extatisch van ’t gedacht om met zo’n fameus huis op wielen rond te trekken, wakker te worden op idyllische plekjes of op een lomp gaspitje te koken met adembenemend uitzicht. Of zou dat iets te veel back to basics zijn met kinderen?

Kortom, to be continued!

One Comment

  1. Wij deden Zweden, Denemarken en Noorwegen. Met kind, zonder camper. Maar ook dat is zéker te doen. Krijg al zin om opnieuw te vertrekken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.