En nu in rechte lijn naar eindejaar! Hopla!

kerst en eindejaar met gezin

De dagen worden voelbaar kouder, korter en donkerder. Kortom, de herfst is in’t land en koning winter zal snel volgen. Hoewel de zomer mijn favoriete seizoen is, heb ik de koudere maanden ook leren appreciëren. Een herfstwandeling op zondagnamiddag afsluiten met pannenkoeken en warme chocomelk. Love it! 

Maar toch met stip op nummer 1: eindejaar en de daaraan verbonden feestdagen. Jawel, ik vind het dus heerlijk dat je in enkele winkels de eerste Sint- en Kerst decoratie al kan spotten. Tussen ons gezegd en gezwegen: ik liet me zelfs al gaan tussen de adventskalenders. De ervaring heeft me namelijk geleerd dat de toppertjes ontzettend snel uitverkocht zijn. Dus zowel voor mezelf als voor de kinderen bestelde ik al een exemplaar.

kerst en eindejaar met gezin

Like a kid in a candy store.

Ik herinner me nog goed hoe we tien jaar geleden, als prille twintigers, op zoek gingen naar onze eerste kerstaankleding. We hadden net de intrek genomen in ons huis en wilden graag vol gezelligheid de eindejaars periode inzetten. Met een boom, de nodige lichtjes en originele kerstballen, kendet?

We begaven ons al snel in de wondere wereld van de kunstkerstbomen, en investeerden meteen in een duur maar degelijk exemplaar. Datzelfde exemplaar staat tien jaar later trouwens nog steeds elke kerstperiode in de woonkamer te schitteren (pun intented). Onze kerstdecoratie dikt elk jaar aan, en intussen is er aardig wat keuze. De laatste twee jaar koos ik voor een zacht pastel kleurenpallet, en dat beviel me. Al zou ik dit jaar wel eens opnieuw de klassiekere doch kitscherige kant durven opgaan met goud en rood.

’T blijft uiteraard allemaal bij voorbereiding. We schakelen namelijk pas volledig over op Kerstmodus nadat de Sint is langs geweest. Mijn dochter is er namelijk heilig van overtuigd dat Sinterklaas de huizen met kerstboom steevast overslaat. Of ik ze dat heb wijs gemaakt? Misschien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.