Bijenkorf in België, zou dat niet fijn zijn?

Nederland Bijenkorf Vlaanderen

Ik ben heus niet de enige die Nederland vooral associeert met stroopwafels, coffeeshops en tulpen. Met enige verbazing kijk ik dus wekelijks naar Tom Waes z’n ontdekkingen bij onze immer sympathieke Noorderburen. Ik verbleef wel eens een weekend in Amsterdam, ging shoppen in Rotterdam, zeilde meermaals in en rond Breskens en trok met de kinderen naar de Efteling, Toverland en Centerparcs

Nederland heeft veel te bieden, zonder twijfel. Met name op retailvlak kunnen we van ze leren. Ze hebben bewezen dat ze er moeiteloos in slagen een tof assortiment te brengen aan een *insert Donald Muyle-voice* heel scherpe prijs. Zonder d’Hollanders geen Albert Heijn, Action, Kruidvat, Zeeman of Kwantum. Kan je’t je voorstellen?

Al is er één winkel die helaas de fysieke overstap naar België nog niet gemaakt heeft. Een winkel waar ik, tijdens zo’n shoppingtrip in Rotterdam of Amsterdam, garantie eens binnenstap. Al is het maar voor de prachtige gebouw waarin de winkel telkens gevestigd is, en het exclusieve assortiment dat er uitgestald staat. Jazeker, ik heb het over De Bijenkorf.

Voor wie het niet kent: De Bijenkorf kan je vergelijken het met onze Belgische Inno, maar dan.. nouja beter. Het is, als Belg zijde, misschien niet zo slim om tegen m’n eigen winkel te spreken, maar de waarheid mag/moet gezegd worden. Een bezoek aan de Bijenkorf is een uitstap an sich. Niet dat ik de grootste fashionista ben (ha-ha), maar je kan er uren ronddwalen en wordt er ondergedompeld in de nieuwste trends. Van Cartier tot Gucci, van de meest exclusieve heren horloges tot de hipste sneakers, maar evengoed huisraad van Le Creuset en Dyson.

Akkoord, de Bijenkorf heeft een Belgische webshop dus je kan in enkele klikken het exclusieve assortiment tot aan je deur laten leveren. Maargoed, @Bijenkorf, als het even past.. kom je dan ook naar Vlaanderen met die prachtige winkels? Dat zou fijn zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.