Review: onze ervaring met SodaStream Duo

Sodastream Duo met glazen fles. ervaring / review

Een nieuw jaar gaat veelal gepaard met een reeks goede voornemens. Da’s hier niet anders. Iets met meer bewegen en minder snoepen, kendet?

Meer water drinken is ook eentje dat hier jaarlijks terugkeert, en ik ben heus niet de enige. Ons voornemen om meer water te drinken werd twee jaar geleden grotendeels ingelost met de aankoop van een SodaStream. Sinds die fles spuitwater elke maaltijd op tafel staat te parelen, wordt er opvallend meer gedronken.

Wist je dat het SodaStream-gamma recent een nieuwkomer mocht verwelkomen? SodaStream Duo maakt het mogelijk om zowel met plastic als met glazen flessen te werken, en dat sprak me wel aan. Die plastic fles kan met momenten heel handig zijn, maar een glazen fles staat op andere gelegenheden dan weer net iets feestelijker.

Kort voor de feestdagen werd de SodaStream Duo geleverd en we hebben er ondertussen al enkele bruissessies opzitten. Hoog tijd voor een korte review!

Type koolzuurcilinder

Bij aankoop van een SodaStream krijg je altijd een koolzuurcilinder meegeleverd. Bij SodaStream Duo viel me op dat deze verschillend was onze huidige koolzuurcilinders. In de doos zat namelijk een fluo roze Quick Connect cilinder. Quick Connect verwijst naar ’t feit dat deze sneller en gemakkelijker te plaatsen is.
Ga nu niet allemaal massaal een fluo roze cilinder aankopen, want deze past enkel op SodaStream Terra, Art en Duo. Kortom. Kortom, de iets luxueuzere of nieuwere versies. Geen zorgen, de prijs van een gewone SodaStream koolzuurcilinder en de Quick Connect koolzuurcilinder is echter exact hetzelfde. 

Let op, de klassieke (blauwe) koolzuurcilinder kan je dan weer niet gebruiken op de SodaStream Terra, Art en Duo. Niet zo handig als je (zoals ons) nog met een voorraad gewone cilinders zit.

Sodastream Duo met glazen fles. ervaring / review

Type fles naargelang het moment

Tot voor kort had je bij SodaStream te kiezen. Ging je voorkeur naar bruiswater in een glazen fles, dan was SodaStream Crystal jouw passend toestel. Nadeel? SodaStream Crystal is niet compatibel met plastic flessen. Ging je voorkeur dus eerder naar plastic fles? Dan had je keuze uit een breder SodaStream-gamma, met de kennis dat een glazen fles hier niet op past.

Sinds kort, met de komst van SodaStream Duo, kan je dus beide flessen afwisselen en gebruiken naargelang de gelegenheid. Ideaal voor een gezin zoals ’t onze dat de plastic flessen meeneemt op uitstap, maar wanneer de visite ’s avonds blijft tafelen een glazen karaf passender vindt. Beide type flessen worden standaard meegeleverd bij aankoop van een SodaStream Duo. 

Strakker design

Bovendien merk je dat er extra aandacht is gegaan naar het design bij SodaStream Duo. Deze oogt naar mijn mening strakker, steviger en minder plastic dan de SodaStream Spirit die tot voor kort op ons aanrecht stond te blinken.

Onze conclusie

Vind je de plastic SodaStream fles super handig, maar spreekt een glazen karaf je tijdens een tête-à-tête meer aan? Dan is SodaStream Duo misschien wel iets voor jou.

Zo. Dit was mijn spreekbeurt over de SodaStream.
Dank voor ’t lezen.

Lees ook: Lekker verfrissend limonade receptje voor warme zomerdagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.