Binnenkort: binnenkijken in onze nieuwe keuken

2017_1017_20284900-01

Jullie weten ondertussen dat we in augustus introkken in ons nieuw huis. De verhuis verliep vlot en ook de kinderen hebben zich wonderwel snel aangepast. Kortom, we zijn al goed gesetteld. Via de blog konden jullie al eens binnen gluren in de speelkamer, kinderkamer en woonkamer. Enkel de keuken had ik voor jullie nog niet in beeld gebracht, en wel om de simpele reden dat we momenteel niet over een keuken beschikken.

Ik neem jullie even mee naar het begin. Ons huis werd in de jaren 30 gebouwd, en in 2000 volledig gerenoveerd. Tijdens deze renovatie werd een nieuwe achterbouw van twee verdiepingen gezet. In dit bijgebouw vind je o.a. de keuken en badkamer. Toen wij het huis aankochten en de keuken aan een grondige inspectie onderworpen, merkten we al snel dat we te maken hadden met opstijgend vocht. Geen enkele muur in van het recente bijgebouw bleek gespaard.

plaatsen van nieuwe keuken

Opstijgend vocht in huis

Vooral in de keuken zorgde het vocht voor een muffe geur en lelijke plekken. Kortom geen plaats die je wilt associëren met het bewaren of bereiden van voeding. Al snel werd dus beslist om de volledige keuken af te breken zodat we het vochtprobleem aan de basis konden aanpakken. (Hierdoor hadden we dan ook meteen het perfecte excuus om voor een volledig nieuwe en functionele keuken te plaatsen.)

As we speak wordt het vochtprobleem door een gespecialiseerde firma aangepakt en dit weekend worden de muren opnieuw bepleisterd. Als alles goed loopt kan in november de nieuwe keuken geplaatst worden. Hooray! Ondertussen is het roeien met de riemen die we hebben. Maargoed, moeilijk gaat ook. “Zoals op kamp”, zeggen mijn kinderen dan.

De nieuwe keuken

Onze nieuwe keuken hebben we zelf ontworpen met behulp van een Pinterest moodboard + het gratis online tekenprogramma van Siematic. Het 3D tekenprogramma gaf ons een duidelijk beeld van de mogelijkheden binnen onze ruimte. Het uiteindelijke resultaat wordt hier over enkele weken gedeeld. Ik kijk er alvast naar uit om opnieuw te kokkerellen!

Q. Hebben jullie ervaring met het plaatsen van een nieuwe keuken? Tips zijn altijd welkom!

2017_1017_20322000-01


Like what you read?
Volg me 
Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.